-13%

Artikel 1 van 11

Hinokuni Shirogami #1 Gyuto kuroichi Sanmai, Eik octagonaal -210 mm-

€ 189,00 € 165,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Hinokuni Shirogami #1 Kuroichi, Eiken handvat,

Dit stevige Japanse koksmes heeft een sanmai gesmede kern van Japans Shirogami #1 (wit papier) (niet-roestvrij) koolstofstaal. Dit dubbelzijdig geslepen mes is volledig met de hand gesmeed door de jonge meestersmid Hinokuni-san (1990) die het vak leerde van Nishida-san. Het mes wordt handmatig geslepen tot een scheermesrand (polijsten is niet nodig).

Een Gyuto (letterlijk "koemes") is een universeel mes dat gebruikt kan worden voor vlees, vis en groenten.

Shirogami (Wit papierstaal) #1, is een zeer zuivere koolstofstaallegering en is een zeer populair staal voor Japanse koksmessen van hoge kwaliteit, vooral in Honyaki-messen. Deze messen hebben een extreem fijne snede en zijn makkelijk te slijpen. Het is zeer reactief en kan dus snel vlekken maken, dus veeg en droog na elk gebruik! Het kan ook gevoelig zijn voor chippen, dus snij nooit harde of bevroren producten.

  • Lemmetlengte: 210 mm
  • Totale lengte: 355 mm
  • Gewicht: 170-175 gram
  • Lemmetdikte: 3,5 tot 2 mm
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Shirogami #1 (niet-roestvast) staal met 2 zachtere staallagen voor de buitenzijde
  • Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
  • Handvat: Traditioneel achthoekig eiken handvat met donkerbruine beits.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Hinokuni niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoonmaken en drogen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss