-17%

Vorige Artikel 4 van 5 Volgende

Hounen Kozan-saku (光山作) Ginsan #3 Kiritsuke bunka Sanmai, Westers Pakka hout -210 mm-

Artikelnummer: HOU-K210_W
€ 299,00 € 249,00 (inclusief btw)

Hounen Kozan-saku (光山作) Ginsan Sanmai Kiritsuke bunka 210mm

Dit stevige Japanse koksmes heeft een sanmai gesmede kern van Japans Ginsan #3 papier (roestvrij) koolstofstaal. Dit dubbelzijdig geslepen mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid uit Hounen uit het plaatsje Miki. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen, wat het slijpen zeer eenvoudig maakt. 

  • Lemmetlengte: 210 mm
  • Totale lengte: 365 mm
  • Gewicht: 196 gram
  • Lemmetdikte: 1,9 mm
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Ginsan #3 (roestvrij) staal met 2 zachtere staallagen voor de buitenzijde
  • Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
  • Handvat: Westerse stijl handvat van zwart pakka hout en gesmede bolster (full tang)

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Hounen niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoonmaken en drogen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

het Kiritsuke-mes - in het Japans geschreven als 切付包丁 (切りつけ) en uitgesproken als Kiritsuke Bōchō.

Het is een traditioneel Japans keukenmes, meestal 200-330 mm lang. Dit mes is het beste te gebruiken voor: kip, vis, kruiden, groenten.
De Kiritsuke is een van de weinige traditioneel multifunctionele messen in Japanse stijl en is een hybride tussen de Yanagiba (voor rauwe vis (sashimi)) en de Usuba (groentemes in Japanse stijl). Dit veelzijdige mes heeft een lang lemmet zoals een Yanagiba en een rechte snijkant zoals een Usuba, wat resulteert in een hybride ontwerp met dubbele eigenschappen; het kan worden gebruikt als een Usuba voor het snijden van groenten, of als een Yanagiba om gemakkelijk rauwe vis te snijden. Het lange en platte lemmet, de rechte rand en de schuine 'reverse tanto' of 'clip point' punt geven de Kiritsuke zijn kenmerkende zwaardvorm.

Wat is de betekenis van Kiritsuke?
Letterlijk vertaald betekent 'Kiritsuke' in het Japans 'opensnijden'. Trouw aan zijn naam, maakt het lange en hoge mes in combinatie met zijn rechte, scherpe rand en schuine 'reverse tanto'-punt de Kiritsuke een allrounder voor het bereiden van Japanse gerechten, zoals het snijden en fijn snijden van groenten, of het bereiden van plakjes rauwe vis voor sashimi.

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel