"Black silk I)
CUSTOM Kaneshige Tokubetsu SRS13 nakiri (Groentemes ), 160 mm
Artikelnummer: JDA-080CUSTOM Kaneshige Tokubetsu SRS13 (Groentemes ), 160 mm 特別
Handgesmeed lemmet met een kern van roestvast SRS13 staal met 2 zachtere rvs lagen aan de buitenzijde (Sanmai gesmeed).
Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts als linkshandig gebruik.
Type | Nakiri, groentenmes | Nakiri, vegetable knife |
Lengte lemmet Blade length | 180 mm | 180 mm
|
Staalsoort | SRS13 Sanmai gesmeed | SRS 13 steel, sanmai cladding |
Roestvrij | Snijrand is roestvrij.
| rustproof. |
Hardheid | ± 62 HRC | ± 62 HRC |
Slijpwijze | Tweezijdig | Double bevel |
Slijphoek | 15° | 15° |
Handvat Handle | WA type, Hakkaku, achtkantig | WA type, Hakkaku, octagonal |
Materiaal handvat | zwart gestabiliseerd | Black stabilized Hornbeam (Carpinus Caroliniana) |
Bolster | Zelfde als handvat | Same as handle |
Spacer | Rood micarta | Red micarta |
Links of rechtshandig Left of right handed | both | both |
Gebruik | Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. | No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife | Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
| Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle | Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil | Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |