Vorige Artikel 21 van 41 Volgende

Natuurlijke Iyo Nagura steen -Tomonagura- ± 40-50 gr. (いよ ・名倉)

€ 4,95 (inclusief 21% btw)

Japanse Iyo Nagura steen,

Uniek in Nederland. Hoge kwaliteit Japanse Nagurasteen. Deze natuurlijke "slurry" steen komt uit de Iyo mijn, de oudste mijn in Japan (1500 jaar geleden gestart). De Iyo mijn ligt in de Ehime provincie in Japan.

De Nagura steen is zeer goed te gebruiken op de harde Shapton stenen maar ook op natuurlijke Awasedo/Honzan stenen uit Japan. Deze stenen worden ook wel gebruikt als " Tomonagura"  stenen voor het traditioneel slijpen van Japanse zwaarden en voor het prepareren van slijpstenen voor scheermessen. Grotere exemplaren uit de Iyo mijn worden gebruikt als vorwaardige Awasedo polijststenen. 

Deze steen is specifiek bedoeld voor het creeren van een slurry op Japanse waterstenen. Deze slurry zorgt voor een sneller slijpresultaat met een mooiere polijsting. Alleen te gebruiken op harde polijststenen (vanaf #4000 grit).

Deze bijzondere Nagura stenen zorgen ervoor dat het oppervlak van je Japanse watersteen minder snel volloopt en schoner blijft.

Door de verschillende (niet-rechthoekige) vormen is het niet mogelijk een specifieke steen te selecteren. Als u zelf een steen wilt uitkiezen dan bent u uiteraard van harte welkom in Hoevelaken (op afspraak.). Als u online een steen besteld dan zullen wij een mooi exemplaar uitkiezen.

Eigenschappen:

  • Afmetingen van de steen: varieert 
  • Korrel: tussen #6000 en 10.000 grit
  • Gewicht tussen de 40 en 50 gram
  • Natuursteen
  • Een Nagura steen is  zeer belangrijk bij het slijpen van traditionele Japanse messen.

Natuurlijke slijpstenen bestaan ​​normaal gesproken uit ongeveer 2/3 SiO2 (siliciumdioxide), dat zorgt voor het slijpeffect en ongeveer 1/3 Muscoviet (A = K+; B = Al3+ ; X = Al3+) KAl2(AlSi3)O10(OH)2 dat als bindmateriaal dient. De stenen werden ongeveer 70 miljoen jaar geleden gevormd. Omdat ze werden gevormd uit sediment dat onder water was gelegd, zou je denken dat ze stabiel zijn als ze nat zijn. Maar nadat de stenen zijn uitgehakt en op maat gesneden, kan dit veranderen, omdat het bindende materiaal, dat ten minste gedeeltelijk oplosbaar is in water, in de loop van de tijd kan oplossen en de schurende deeltjes ongelijk kunnen afschilferen. Dit ontbindingsproces gaat echter zeer traag dus deze stenen mogen wel voor een langere tijd onder water liggen maar voor de duurzaamheid is het beter om deze stenen niet continue in het water te laten liggen als je ze niet dagelijks gebruikt.

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel