-28%

Vorige Artikel 1 van 28 Volgende

Myanmar warrelnoest kamferhout (Myanmar Camphor burl wood) - wild-

€ 24,95 € 17,95 (inclusief 21% btw)

Mooi stuk bijzonder "wortelnotenhout" uit Myanmar. Met dit hout is het mogelijk om zelf een handvat naar wens te fabriceren. 1 blok bevat voldoende hout voor 2 traditionele Japanse handvatten.

De kamferboom (Cinnamomum camphora) behoort tot de familie van laurierbomen waarvan het oorspronkelijke groeigebied Taiwan, Japan en het zuidoosten van China is. Tegenwoordig zijn er grotere populaties te vinden in Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam. De bomen, die wel 30 m hoog worden en vaak heel oud worden, hebben de typische glanzende leerachtige bladeren van de laurierfamilie. Het hout van kamferbomen heeft een unieke sterke, kruidige aromatische geur, die de meeste mensen kennen van koude zalven of tijgerbalsem. De kamferolie die in alle plantendelen zit, speelt een belangrijke rol in de geneeskunde, maar is ook belangrijk voor de productie van parfum. Het hout krijgt het hart van elke houtbewerker door een zijdezachte uitstraling, het is middelhard, ca. 550 - 650 kg / m3 zwaar en uitstekend bewerkbaar, bijzonder resistent tegen rotten en eventuele plagen. Om deze reden werden oude zeekisten altijd van kamferhout gemaakt, omdat dit niet werd aangevallen door exotische insecten en het wasgoed erin rook altijd aangenaam fris! De boom kan echt enorme noesten ontwikkelen, die een mooie fijne wilde nerf vertonen en waarvan de kleuren kunnen variëren van licht bruingrijs, geelgroen en roodbruin tot diep donkerrood.

  • Voorbeeldfoto's, werkelijke stukken kunnen afwijken.
  • Er kunnen kleine insluitsels, holtes, defecten, gaten en een paar kleine droogtescheuren zijn die meestal worden aangetroffen in wortelnotenhout.
  • Natuurlijk hout, niet gestabiliseerd, niet gekleurd. 
  • De hier aangeboden houtsoorten zijn goed gedroogd en zonder spint en houtworm. 
  • Voor de foto hebben we het hout voorzien van een houtolie. Het geleverde hout heeft een "wittige" uitstraling.
  • Minimaal 140x40x30 mm

LET OP: Geleverd blok kan afwijken van de foto. 

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel