"Rough edge II"
CUSTOM Tosa Sadamune Aogami Super Gyuto (chefsmes), 210 mm
Artikelnummer: JDA-067CUSTOM Tosa Sadamune Kurouchi Gyuto (universeel mes), 210 mm
Handgesmeed lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Aogami Super staal (Sanmai gesmeed).
Een Gyuto (letterlijk "koeienmes") is geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groenten te snijden maar is voornamelijk bedoeld voor vlees en vis. Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts als linkshandig gebruik.
Type | Gyuto | Gyuto |
Lengte lemmet Blade length | 210 mm | 210 mm, 8.25 inch |
Staalsoort | Aogami Super. Blue Paper Steel. Sanmai gesmeed met kernlaag van Aogami. Buitenlaag met zwarte kurouchi. | Aogami Super blue Paper Steel Sanmai forged with core layer of Aogami. Kurouchi cladding. |
Roestvrij | Snijrand niet roestvrij. Door de tijd ontwikkelt zich een patina | The cutting edge is not rustproof. In time a blueish patina will develop |
Hardheid | ± 63 HRC | ± 63 HRC |
Slijpwijze | Tweezijdig | Double bevel |
Slijphoek | 15° | 15° |
Handvat Handle | WA type, Hakkaku, achtkantig | WA type, Hakkaku, octagonal |
Materiaal handvat | Warrelnoest van berk, gestabiliseerd met een "levend einde" | Birch Burl, stabilized |
Bolster Bolster Material | Zwart ebbenhout | Black Ebony |
Spacer | Red G-10 vezelplaat | Red G-10 fiber board |
Links of rechtshandig Left of right handed | beide | both |
Gebruik | Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. | No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife | Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
| Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle | Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil | Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |