-19%

Artikel 1 van 12

Fujiwara san Nashiji Gyuto (universeel mes), 240 mm -rosewood-

€ 369,00 € 299,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Fujiwara san Nashiji Gyuto,

Handgeslagen lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Shirogami White #1 staal (Sanmai gesmeed). shirogami staal is een bijzonder pure staalsoort en bestaat alleen uit ijzer en koolstof, door deze samenstelling is het staal extreem scherp te slijpen. Een nadeel is dat het mes wat gevoeliger is voor chippen. Pas dus op bij het snijden van producten waar nog graten, bot, zand of andere harde stukken in kan zitten. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door Teruyasu Fujiwara en is uniek in zijn soort, het lemmet is voorzien van een bijzonder matte uiterlijk. Het lemmet is dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Gyuto (letterlijk "koeienmes") is geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groeten te snijden maar is voornamelijk bedoeld voor vlees en vis. Het handvat is ovaal en dus geschik voor rechts als linkshandig gebruik.

De Fujiwara familie is een oude en bekende Samurai familie, 140 jaar geleden is de familie begonnen met het maken van zwaarden en messen. Fujiwara Teruyasu san is de 4de generatie en staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende messen en wordt beschouwd zowel in Japan als daarbuiten gezien als een van de beste messenmakers. 

  • Lemmetlengte: 240 mm
  • Totale lengte: 400 mm
  • Gewicht: 230 gram
  • Staalsoort: kernstaal: niet-roestvast Shirogami #1 White staal met 2 lagen roestvast staal (Sanmai gesmeed)
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: Ovaal rozenhout voorzien van zwarte pakkahouten bolster

Zoals alle Japanse messen zijn deze handgemaakte messen van Fujiwara san niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss