-42%

Vorige Artikel 1 van 3 Volgende

Takeshi Saji R2/SG2 Tsuchime Gyuto -Karin- (chefsmes), 240 mm

€ 519,00 € 299,00 (inclusief 21% btw)

Takeshi Saji R2

Lemmet van roestvast Japans R2 / SG2-staal met twee lagen zachter roestvast staal voor de buitenkant. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de bekende meestersmid Takeshi Saji (1949). Saji-san staat vooral bekend om zijn jachtmessen en deze keukenmessen worden in dezelfde stijl gemaakt. De afwerking is bijzonder hoog en het handvat is gemaakt van Chinees Quince burl uit Myanmar. Deze messen zijn zeer bijzondere verzamelobjecten gemaakt door een wereldberoemde meestersmid. Deze messen zijn misschien wel een van de mooiste messen ter wereld. De messen worden geleverd in een zwarte kartonnen Japanse doos.

Een gyuto is een dubbelzijdig geslepen koksmes dat voornamelijk bedoeld is voor het snijden van vlees en vis, maar ook geschikt is voor het snijden van groenten.

  • Lemmetlengte: 240 mm
  • Totale lengte: 380 mm
  • Gewicht: 222 gram
  • Lemmetdikte (gemeten vanaf het handvat 1 cm): 1,9 mm
  • Hoogte lemmet: 50 mm
  • Staalsoort: kernstaal: roestvast Japans R2-staal (ook bekend als SG2-staal) met 2 lagen roestvast staal voor de buitenlaag. Het unieke "Tsuchime" -patroon wordt verkregen door het lemmet met de hand te hameren met een speciale hamer.
  • Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
  • Handvat: bruin "Karin" hout (Japans voor Chinese quince (Pseudocydonia sinensis)) met stalen bolster en twee messing spacers.

Zoals alle Japanse messen zijn deze handgemaakte Takeshi Saji-messen niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoonmaken en drogen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel