"Rough edge II"

Vorige Artikel 1 van 3 Volgende

CUSTOM Tosa Sadamune Aogami Super Gyuto (chefsmes), 210 mm

Artikelnummer: JDA-067
€ 249,00 € 229,00 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

CUSTOM Tosa Sadamune Kurouchi Gyuto (universeel mes), 210 mm 

Handgesmeed lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Aogami Super staal (Sanmai gesmeed).

Een Gyuto (letterlijk "koeienmes") is geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groenten te snijden maar is voornamelijk bedoeld voor vlees en vis. Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts als linkshandig gebruik.

 

Type

Gyuto

Gyuto

Lengte lemmet

Blade length

210 mm 

210 mm, 8.25 inch

Staalsoort
Steel

Aogami Super.  Blue Paper Steel.

Sanmai gesmeed met kernlaag van Aogami. Buitenlaag met zwarte kurouchi.

Aogami Super blue Paper Steel

Sanmai forged with core layer of Aogami. Kurouchi cladding.

Roestvrij
Stainless

Snijrand niet roestvrij.

Door de tijd ontwikkelt zich een patina

The cutting edge is not rustproof.

In time a blueish patina will develop

Hardheid
H
ardness

± 63 HRC

± 63 HRC

Slijpwijze
Sharpening method

Tweezijdig

Double bevel

Slijphoek
Sharpening angle

15°

15°

Handvat

Handle

WA type, Hakkaku, achtkantig

WA type, Hakkaku, octagonal

Materiaal handvat
Handle material

Warrelnoest van berk, gestabiliseerd met een "levend einde"

Birch Burl, stabilized

Bolster

Bolster Material

Zwart ebbenhout

Black Ebony

Spacer
Spacer material

Red G-10 vezelplaat

Red G-10 fiber board

Links of rechtshandig

Left of right handed

 beide

 both

Gebruik
Use

Niet in afwasmachine

Schoon en droog maken na gebruik

Geen botten hakken, bevroren voedsel

Zorgvuldig behandelen.

No dishwasher

Clean and wipe dry after use

No cutting of hard stuff: bones or frozen food

Handle with care

Onderhoud mes

Maintenance knife

Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol)

Gebruik geen metalen aanzetstaal

Gebruik keramische staaf of leren strop
Wekelijks aanzetten

Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)

 

Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol)

Do not use of sharpening steel

Use ceramic sharpening rod or leather strop

Strop weekly

Sharpen yearly (take care of correct angle)

Onderhoud handvat

Maintenance handle

Niet in water laten liggen

Droogmaken met doek.

Als handvat schraal of ruw wordt:  inwrijven met Danish Oil

Do not leave in water or moist

Wipe dry with cloth

When coarse, rub with Danish Oil

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel