-17%

Makoto Kurosaki SG2 Gyuto (Chefsmes), 210 mm

€ 299,00 € 249,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Makoto Kurosaki SG2 gyuto,

Lemmet van roestvrij staal Japans R2 (SG2) poederstaal met twee lagen roestvrij staal voor de buitenkant (Sanmai gesmeed) Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de smid Makoto Kurosaki-san. (De oudere broer van Yu Kurosaki).

Normaal gesproken kan R2 poederstaal gehard worden tot een hardheid van 65-66 Rockwell, maar Kurosaki heeft voor deze professionele lijn gekozen voor een verharding van 63-64 Rockwell, hierdoor is het eenvoudig om zelf de messen te slijpen.

Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groenten te snijden. Het mes is vergelijkbaar met een westers koksmes.

  • Lemmetlengte: 210 mm
  • Totale lengte: 360 mm
  • Rugdikte: 2 mm (bij het handvat)
  • Gewicht: 140-150 gram
  • Staalsoort: kernstaal: RVS Japans R2 (SG2) poederstaal met twee lagen RVS voor de buitenzijde (Sanmai gesmeed).
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: Lichtbruin palissander (Sakura) met lichtbruine Pakka houten bolster.
  • let op: dit is een heel dun mes in laserstijl en is erg gevoelig voor mishandeling.

Zoals alle Japanse messen zijn deze handgemaakte messen van Kurosaki niet vaatwasmachinebestendig, schoonmaken en drogen na elk gebruik is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss