Vorige Artikel 11 van 15 Volgende

MCUSTA zanmai Shiro-ko Takohiki (sushimes) 270 mm

€ 172,00 (inclusief 21% btw)

MCUSTA zanmai Yasuhisa-saku Shiro-ko Takohiki (sushimes) WZT-270W,

Gelamineerd lemmet van semi-roestvast staal met kern van niet-roestvast Japans (Hitachi) Shirogami White #1 Steel. Het lemmet is in de Kasumi stijl gesmeed met een "hagane" kernlaag met een zachtere stalen "jigane" aan de buitenzijde van het lemmet. Deze stijl van smeden levert een mes op met een snijervaring vergelijkbaar met de veel duurdere Honyaki messen. Het voordeel is echter dat Kasumi messen minder gevoelig zijn voor beschadigingen aan het lemmet en ook makkelijker te slijpen zijn.

Het traditionele lemmet is handmatig en enkelzijdig geslepen. Takohiki messen (タコ引, letterlijk: "octopus-trekker"), verschillen van de Yanagiba messen. Takohiki messen hebben een recht lemmet met een recht aflopende (Kaku) punt. Takohiki messen worden traditioneel gebruikt in de Kanto regio rond Tokio voor het fileren van vis voor Sashimi en het snijden van Sushi. Het voordeel van de rechte punt is het gemak waarmee stukken sashimi "opgeschept" kunnen worden na het snijden. De lemmetlengte is lang genoeg om volledige sashimi stukken in één haal van de vis te kunnen snijden.

  • Lemmetlengte: 270 mmToepassing van een yanagiba
  • Totale lengte: 410 mm
  • Gewicht: 195 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Shirogami White Steel met semi-roestvast staal aan de buitenzijde.
  • Hardheid: 62-64 (Rockwell C)
  • Handvat: traditioneel Japans Honoki hout (Magnolia hypoleuca)
  • Bolster: echt buffelhoorn
  • Bijzonderheden: Enkelzijdig geslepen voor rechtshandig gebruik.
  • Zoals alle Japanse messen zijn de MCUSTA messen niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Verschil tussen westerse en traditioneel Japanse lemmetten

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel