Vorige Artikel 1 van 29 Volgende

Gestabiliseerd Nederlands Esdoornhout (Aces Saccharum) - warrelnoest, Burl-

€ 34,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Dit gestabiliseerde hout komt van een Esdoorn (Maple) uit de bossen van Hoevelaken. Met dit hout is het mogelijk om zelf een handvat naar wens te fabriceren. 

Esdoornhout wordt gebruikt voor meubels en interieurs. Het hout is vast en laat zich prima bewerken. 

Amerikaans- en Europees Esdoorn lijken redelijk op elkaar. Amerikaans hout is echter iets harder. 

  • Esdoorn werkt zeer weinig;
  • De hardheid is te vergelijken met beukenhout.

Esdoorn is een fraaie blanke houtsoort met een wit- tot crèmeachtige kleur die aan het daglicht blootgesteld lichtgeel wordt. Om dit verkleuren tegen te gaan, maakt men wel gebruik van speciale vernissoorten en/ of bleekmiddelen. Tussen kernhout en spint van esdoorn bestaat geen of weinig kleurverschil. Over het algemeen vertoont het hout een gelijkmatige structuur. Door een vrij scherpe begrenzing van de groeiringen is op het kwartierse vlak meestal een fijn streepdessin en op het dosse vlak een bescheiden vlampatroon waar te nemen. Kenmerkend zijn de kleine spiegeltjes op het kwartierse vlak en de enigszins zijdeachtige glans. Bij oudere bomen kan een bruinachtige kern of donkerbruine streepvorming voorkomen. Dit geldt ook voor het Amerikaans soft maple dat ongeveer 25% zachter is dan hard maple. De kleur van hard en soft maple is sterk afhankelijk van plaats van herkomst. 

Niet gekleurd.

Dit hout is gestabiliseerd (door en door) door het hout met vaccuumextractie en druk te behandelen met een kunsthars genaamd "Cactus Juice" (speciaal hout stabiliseermiddel). Na uitharding is dit hout zeer bestand tegen vocht en andere invloeden van buitenaf. Bij bewerken gedraagd het zich als een harde kunststof

De hier aangeboden houtsoorten zijn goed gedroogd en zonder spint en houtworm.

  • minimaal 125x32x20 mm
  • Esdoorn werkt zeer weinig
  • De hardheid is te vergelijken met beukenhout.

LET OP: Geleverd blok zal afwijken van de foto. doordat warrelnoest zeer onvoorspelbaar is kunnen wij geen garantie geven op breuk tijdens de verder verwerking van het hout.

© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss