"Cherry Slicer"
CUSTOM Kagemitsu kurouchi ZDP189 Bunka (Universeel mes), 185 mm
Artikelnummer: JDA-037CUSTOM Kagemitsu kurouchi ZDP-189 Bunka, 185 mm
Handgesmeed lemmet van niet-roestvrij staal met de kern van extreem hard Japans ZDP-189 staal (Sanmai gesmeed).
Het handvat is ovaal en daarom geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik.
Voor |
|
December 2019 |
Type |
Bunka |
Bunka |
Lengte lemmet Blade length |
185 mm door Kagemitsu |
185 mm, 7.25 inch by Kagemitsu |
Staalsoort |
ZDP-189 Sanmai gesmeed met kernlaag van ZDP-189. Buitenlaag met zwarte korouchi. |
ZDP-189 Sanmai forged with core layer of ZDP-189. Korouchi cladding. |
Roestvrij |
Snijrand roestvrij. |
The cutting edge is rustproof. |
Hardheid |
± 65 HRC |
± 65 HRC |
Slijpwijze |
Tweezijdig |
Double bevel |
Slijphoek |
15° |
15° |
Handvat Handle |
Ovaal |
Oval |
Materiaal handvat |
Esdoorn burl. Gestabiliseerd en gekleurd |
Maple burl, stabilized and dyed |
Bolster Bolster Material |
Witte Corian kunststof |
White Corian resin |
Spacer |
geen |
none |
Links of rechtshandig Left of right handed |
beide |
both |
Gebruik |
Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. |
No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife |
Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
|
Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle |
Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil |
Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |