Nieuw!

Artikel 1 van 6

Konosuke MM Blue gyuto (chefsmes), 210 mm, Khii ebbenhout

€ 349,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Konosuke MM Blue gyuto, 210 mm, Ebbenhouten handvat, Aogami #2 staal

Dubbelzijdig geslepen lemmet van traditioneel Japans Aogami #2 staal (gehard tot 62 HRc). Het lemmet is uitermate dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Het handvat is octagonaal en gemaakt van exclusief ebbenhout en is gemaakt met de traditionele bevestigingstechniek waarbij de nakago ingefreesd wordt waar Konosuke bekend om is. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groeten te snijden en is het meest verkochte model keukenmes. 

  • Lemmetlengte: 210 mm
  • Totale lengte: 360 mm
  • Lemmethoogte: 47 mm
  • Gewicht: 154 gram
  • Staalsoort: Japans Aogami #2 staal (niet-roestvast) met zachter niet-roestvast staal aan de buitenzijde.
  • Hardheid: 61-62 (Rockwell C)
  • Handvat: Recht octagonaal handvat met van zeer fraai zwartbruin Japans Khii ebbenhout met bolster van lichtere houtsoort
  • Zonder saya (beschermhoes)

Bijzonderheden: Konosuke messen zijn in zeer beperkte oplage te krijgen. De messen worden steeds in kleine batches geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt door verschillende vakmensen die exclusief voor Konosuke werken. Het niveau van afwerken en slijpen is onvergelijkbaar. De messen van Konosuke behoren tot de beste messen op de wereld en zijn echte collector items. 

Zoals alle Japanse messen zijn de Konosuke messen niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss