Uniek
CUSTOM Takeo Murata Kurouchi Aogami #1 santoku (universeel mes), 165 mm
Artikelnummer: JDA-022CUSTOM Takeo Murata Kurouchi Aogami #1 santoku
Handgesmeed lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Aogami #1 staal (Sanmai gesmeed).
Een santoku is geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groenten te snijden Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts als linkshandig gebruik.
Voor |
|
March 2019 |
Type |
Santoku, universeel mes |
Santoku, Universal knife |
Lengte lemmet Blade length |
165 mm door Murata |
165 mm, 6.50 inch by Murata |
Staalsoort |
Aogami#1. Blue Paper Steel. Sanmai gesmeed met kernlaag van aogami. Buitenlaag met zwarte kurouchi.. |
Aogami#1. Blue Paper Steel Sanmai forged with core layer of Aogami. Kurouchi cladding. |
Roestvrij |
Snijrand niet roestvrij. Door de tijd ontwikkelt zich een patina |
The cutting edge is not rustproof. In time a bluish patina develops |
Hardheid |
± 63 HRC |
± 63 HRC |
Slijpwijze |
Tweezijdig |
Double bevel |
Slijphoek |
15° |
15° |
Handvat Handle |
WA type, Hakkaku, achtkantig |
WA type, Hakkaku, octagonal |
Materiaal handvat |
Esdoorn burl. Gestabiliseerd en oranje gekleurd |
Maple burl, stabilized and dyed orange |
Bolster Bolster Material |
Pokhout |
Lignum Vitae |
Spacer |
Witte Recon Stone |
White Recon Stone |
Links of rechtshandig Left of right handed |
|
|
Gebruik |
Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. |
No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife |
Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
|
Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle |
Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil |
Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |