Nieuw!

Artikel 1 van 1

Knife, The Culture, Craft and Cult of Cook's Knife, Tim Hayward

€ 19,50 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Knife door Tim Hayward

The Culture, Craft and Cult of Cook's Knife

Auteur: Tim Hayward Taal: Engels

Knife is een liefdesverklaring aan het begeerlijkstegereedschap uit de keuken. Het koksmes is een pareltje van vorm en functie, zowel een onmisbaar gebruiksvoorwerp als een uiterst verfijnd ontworpen object. Via interviews met messenmakers, chef-koks en verzamelaars en door zich zelf te wagen aan het maken van een mes, onderzoekt Tim Hayward hoe de relatie tussen kok en mes de vorm en geschiedenis van het mes heeft bepaald en ook de manieren waarop we koken en
eten in de hele wereld heeft beïnvloed.
Van prachtige damastmessen tot Chinese hakmessen, klassieke Sabatier- en sushimessen, Knife is een fascinerende gids over 40 verschillende messentypes, elk met zijn eigen, unieke verhaal, met gedetailleerde beschrijvingen en schitterende foto's.
Rijk geïllustreerd met praktisch advies over het verzorgen van messen, snijden, slijpen en opbergen.

Recensie(s)

informatief boek over keukenmessen, geschreven door schrijver en radiomaker Tim Hayward die meerdere prijzen won voor zijn culinaire oeuvre. Hij interviewt messenmakers en chef-koks, maakt zelfs zelf een mes en onderzoekt de relatie tussen mes en kok aan de hand van geschiedschrijving waarin het mes de manieren waarop we koken en eten heeft bepaald. De hoofdstukken: Inleiding, Anatomie van het mes, Greep, Snijtechnieken, Materialen, Messen maken, Messenmakers, De messen, Westerse messen, Chinese messen, Japanse messen, Werkmessen, Gespecialiseerde messen, Scherpte, Messenaccesoires, Dank en Index. De schrijftaal is behoorlijk professioneel net als de inhoudelijke informatie.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss