Uniek

Artikel 1 van 18

CUSTOM Tokaji kurouchi Shiro Bunka (Universeel mes ), 180 mm

Artikelnummer: JDA-017
€ 299,00 € 229,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

CUSTOM Tokaji kurouchi Bunka (Universeel mes ), 180 mm

Handgesmeed lemmet van Michikuni Tokaji van niet-roestvast staal met kern van Japans Shirogami staal (Sanmai gesmeed).

Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts als linkshandig gebruik.

Voor
Datum

 

March 2019

Type

Bunka

Bunka

Lengte lemmet

Blade Length

180 mm door Michikuni Tokaji

180 mm, 7.10 inch

by Michikuni Tokaji

Staalsoort
Steel

Shirogami#2.  White Paper Steel.

Sanmai gesmeed met kernlaag van shirogami. Buitenlaag met zwarte korouchi..

Shirogami#2.  White Paper Steel

Sanmai forged with core layer of Shirogami. Korouchi cladding.

Roestvrij
Stainless

Snijrand niet roestvrij.

Door de tijd ontwikkelt zich een patina

The cutting edge is not rustproof.

In time a bluish patina develops

Hardheid
H
ardness

± 62 HRC

± 62 HRC

Slijpwijze
Sharpening method

Tweezijdig

Double bevel

Slijphoek
Sharpening angle

15°

15°

Handvat

Handle

WA type, Hakkaku, achtkantig

WA type, Hakkaku, octagonal

Materiaal handvat
Handle material

Esdoorn burl. Gestabiliseerd en groen gekleurd

Maple burl, stabilized and dyed green

Bolster

Bolster Material

Ebbenhout

Ebony

Spacer
Spacer material

Witte Recon Stone

White Recon Stone

Links of rechtshandig

Left of right handed

 

 

Gebruik
Use

Niet in afwasmachine

Schoon en droog maken na gebruik

Geen botten hakken, bevroren voedsel

Zorgvuldig behandelen.

No dishwasher

Clean and wipe dry after use

No cutting of hard stuff: bones or frozen food

Handle with care

Onderhoud mes

Maintenance knife

Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol)

Gebruik geen metalen aanzetstaal

Gebruik keramische staaf of leren strop
Wekelijks aanzetten

Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)

 

Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol)

Do not use of sharpening steel

Use ceramic sharpening rod or leather strop

Strop weekly

Sharpen yearly (take care of correct angle)

Onderhoud handvat

Maintenance handle

Niet in water laten liggen

Droogmaken met doek.

Als handvat schraal of ruw wordt:  inwrijven met Danish Oil

Do not leave in water or moist

Wipe dry with cloth

When coarse, rub with Danish Oil

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss