v

Artikel 1 van 17

CUSTOM Tojiro Shirogami Nakiri (groentemes), 165 mm

Artikelnummer: JD007
€ 165,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

CUSTOM Tojiro F-699, 150 mm

Handgesmeed dubbelzijdig geslepen lemmet van niet-roestvast staal met snede van extreem hard Japans Shirogami #2 staal (Sanmai gesmeed).

Deze Nakiri is geschikt voor het ciseleren van groente. Het mes is primair ontworpen voor groente, kruiden, etc te ciseleren maar kan ook gebruikt worden om vis en vlees in kleine blokjes te snijden. Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik.

Type

Nakiri

Nakiri

Lengte lemmet

Length blade

165mmm

165mm, 6.5 inch

Staalsoort
Steel

Shirogami#2.  White Paper Steel.
Met zwarte korouchilaag.

Shirogami#2.  White Paper Steel

Black korouchi cladding.

Roestvrij
Stainless

Nee.

Door de tijd ontwikkelt zich een patina

No

In time a bluish patina develops

Hardheid
Hardness

± 62 HRC

± 62 HRC

Slijpwijze
Sharpening method

Tweezijdig

Double bevel

Slijphoek
Sharpening angle

14°

14°

Handvat

Handle

WA type, Hakkaku, achtkantig

WA type, Hakkaku, octagonal

Materiaal handvat
Handle material

Wengé

Wenge

Bolster

Bolster Material

Wengé

Wenge

Spacer
Spacer material

 Blauw Kirinite

Blue Kirinite

Links of rechtshandig

Left of right handed

 

 

Gebruik
Use

Niet in afwasmachine

Schoon en droog maken na gebruik

Geen botten hakken, bevroren voedsel

Zorgvuldig behandelen.

No dishwasher

Clean and wipe dry after use

No cutting of hard stuff: bones or frozen food

Handle with care

Onderhoud mes

Maintenance knife

Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol)

Gebruik geen metalen aanzetstaal

Gebruik keramische staaf of leren strop
Wekelijks aanzetten

Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)

 

Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol)

Do not use of sharpening steel

Use ceramic sharpening rod or leather strop

Strop weekly

Sharpen yearly (take care of correct angle)

Onderhoud handvat

Maintenance handle

Niet in water laten liggen

Droogmaken met doek.

Als handvat schraal of ruw wordt:  inwrijven met Danish Oil

Do not leave in water or moist

Wipe dry with cloth

When coarse, rub with Danish Oil

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss