v
CUSTOM Tojiro Shirogami Nakiri (groentemes), 165 mm
Artikelnummer: JD007CUSTOM Tojiro F-699, 150 mm
Handgesmeed dubbelzijdig geslepen lemmet van niet-roestvast staal met snede van extreem hard Japans Shirogami #2 staal (Sanmai gesmeed).
Deze Nakiri is geschikt voor het ciseleren van groente. Het mes is primair ontworpen voor groente, kruiden, etc te ciseleren maar kan ook gebruikt worden om vis en vlees in kleine blokjes te snijden. Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik.
Type |
Nakiri |
Nakiri |
Lengte lemmet Length blade |
165mmm |
165mm, 6.5 inch |
Staalsoort |
Shirogami#2. White Paper Steel. |
Shirogami#2. White Paper Steel Black korouchi cladding. |
Roestvrij |
Nee. Door de tijd ontwikkelt zich een patina |
No In time a bluish patina develops |
Hardheid |
± 62 HRC |
± 62 HRC |
Slijpwijze |
Tweezijdig |
Double bevel |
Slijphoek |
14° |
14° |
Handvat Handle |
WA type, Hakkaku, achtkantig |
WA type, Hakkaku, octagonal |
Materiaal handvat |
Wengé |
Wenge |
Bolster Bolster Material |
Wengé |
Wenge |
Spacer |
Blauw Kirinite |
Blue Kirinite |
Links of rechtshandig Left of right handed |
|
|
Gebruik |
Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. |
No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife |
Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
|
Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle |
Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil |
Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |