v
CUSTOM Sakai Ajikiri (Petty/uitbeenmes), 150 mm
Artikelnummer: JD006CUSTOM Sakai Ajikiri, 150 mm
Handgesmeed enkelzijdig geslepen lemmet van niet-roestvast staal met snede van extreem hard Japans Shirogami #2 staal (Sanmai gesmeed).
Deze Ajikiri is geschikt voor de kleinere klussen. Het mes is primair ontworpen om zowel vis en vlees te prepareren. Het lemmet is alleen geschikt voor rechtshandig gebruik.
Type |
Petty |
Petty |
Lengte lemmet Lenght blade |
150 mm |
150 mm, 5.9 inch
|
Staalsoort |
Shirogami#2. White Paper Steel. In twee lagen gesmeed met snijlaag van shirogami. Buitenlaag roestvrij. |
Shirogami#2. White Paper Steel Two layer forged with cutting egde of shirogami. Stainless steel cladding. |
Roestvrij |
Snijrand niet roestvrij. Door de tijd ontwikkelt zich een patina |
The cutting edge is not rustproof. In time a bluish patina develops |
Hardheid |
± 61 HRC |
± 61 HRC |
Slijpwijze |
Enkelzijdig, voor rechtshandig gebruik |
Single bevel, for right hand use |
Slijphoek |
15° |
15° |
Handvat Handle |
WA type, Hakkaku, achtkantig |
WA type, Hakkaku, octagonal |
Materiaal handvat |
Gekleurd pakkahout. |
Colorful pakka wood |
Bolster Bolster Material |
Kunsthars |
Black resin |
Spacer |
G-10 |
G-10 |
Links of rechtshandig Left of right handed |
Rechtshandig gebruik |
Right hand user |
Gebruik |
Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. |
No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife |
Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
|
Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle |
Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil |
Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |