v

Artikel 1 van 17

CUSTOM Sakai Ajikiri (Petty/uitbeenmes), 150 mm

Artikelnummer: JD006
€ 125,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

CUSTOM Sakai Ajikiri, 150 mm

Handgesmeed enkelzijdig geslepen lemmet van niet-roestvast staal met snede van extreem hard Japans Shirogami #2 staal (Sanmai gesmeed).

Deze Ajikiri is geschikt voor de kleinere klussen. Het mes is primair ontworpen om zowel vis en vlees te prepareren. Het lemmet is alleen geschikt voor rechtshandig gebruik.

Type

Petty

Petty

Lengte lemmet

Lenght blade

150 mm

150 mm, 5.9 inch

 

Staalsoort
Steel

Shirogami#2.  White Paper Steel.

In twee lagen gesmeed met snijlaag van shirogami. Buitenlaag roestvrij.

Shirogami#2.  White Paper Steel

Two layer forged with cutting egde of shirogami. Stainless steel cladding.

Roestvrij
Stainless

Snijrand niet roestvrij.

Door de tijd ontwikkelt zich een patina

The cutting edge is not rustproof.

In time a bluish patina develops

Hardheid
H
ardness

± 61 HRC

± 61 HRC

Slijpwijze
Sharpening method

Enkelzijdig, voor rechtshandig gebruik

Single bevel, for right hand use

Slijphoek
Sharpening angle

15°

15°

Handvat

Handle

WA type, Hakkaku, achtkantig

WA type, Hakkaku, octagonal

Materiaal handvat
Handle material

Gekleurd pakkahout.

Colorful pakka wood

Bolster

Bolster Material

Kunsthars

Black resin

Spacer
Spacer material

 G-10

G-10

Links of rechtshandig

Left of right handed

Rechtshandig gebruik

Right hand user

Gebruik
Use

Niet in afwasmachine

Schoon en droog maken na gebruik

Geen botten hakken, bevroren voedsel

Zorgvuldig behandelen.

No dishwasher

Clean and wipe dry after use

No cutting of hard stuff: bones or frozen food

Handle with care

Onderhoud mes

Maintenance knife

Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol)

Gebruik geen metalen aanzetstaal

Gebruik keramische staaf of leren strop
Wekelijks aanzetten

Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)

 

Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol)

Do not use of sharpening steel

Use ceramic sharpening rod or leather strop

Strop weekly

Sharpen yearly (take care of correct angle)

Onderhoud handvat

Maintenance handle

Niet in water laten liggen

Droogmaken met doek.

Als handvat schraal of ruw wordt:  inwrijven met Danish Oil

Do not leave in water or moist

Wipe dry with cloth

When coarse, rub with Danish Oil

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss