-15%

Artikel 1 van 37

Tosa Kiyokane Aogami Super Gyuto (chefsmes), 210 mm

Artikelnummer: 701535
€ 199,00 € 169,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Tosa Kiyokane Gyuto, 210 cm 

Dit Japanse chefsmes heeft een kern van Japans Aogami Super carbonstaal met een beschermlaag (Sanmai) aan de buitenzijde. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte (Kurochi) beschermlaag. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid Kiyokane uit Tosa en is uniek in zijn soort. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Gyuto (letterlijk "Koemes" is een universeel te gebruiken mes voor zowel vlees vis als groente, hij is minder geschikt voor ciseleren van groente ("hakkend snijden"), hiervoor kun je beter een santoku of nog beter een echt groentemes als een nakiri voor gebruiken. Dit mes is met de hand gesmeed en geslepen en kan daardoor wat krasjes of onvolkomenheden hebben. 

  • Lemmetlengte: 210 mm
  • Totale lengte: 375 mm
  • Gewicht: 158 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami Super staal "Blue paper steel" (niet-roestvast) met 2 lagen zachter staal aan de buitenzijde en zwarte Kurochi beschermlaag.
  • Hardheid: 64 (Rockwell C)
  • Handvat D-vorming Kastanjehout en krop van zwart kunststof (voor rechtshandig gebruik), de krop is van gegoten plastic en heeft daardoor wat gietsporen.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Kiyokane niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Er zijn geen houten saya`s beschikbaar voor dit mes.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss