v
CUSTOM Sakai Takohiki (trancheer/vismes), 240 mm
Artikelnummer: JD010CUSTOM Sakai Takohiki 240 mm
Handgesmeed lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Aogami #2 staal (Suminagashi gesmeed).
Het lemmet is enkelzijdig geslepen en dus alleen geschikt voor rechtshandig gebruik.
Type |
Takohiki |
Takohiki |
Lengte lemmet Blade length |
240 mm |
240 mm, 9.45 inch
|
Staalsoort |
Aogami#2. Blue Paper Steel. In twee lagen gesmeed met snijlaag van aogami. Buitenlaag gepolijst. |
Aogami#2. Blue Paper Steel Two layer forged with cutting egde of aogami. Polished cladding. |
Roestvrij |
Snijrand niet roestvrij. Door de tijd ontwikkelt zich een patina |
The cutting edge is not rustproof. In time a bluish patina develops |
Hardheid |
± 61 HRC |
± 61 HRC |
Slijpwijze |
Enkelzijdig, voor rechtshandig gebruik |
Single bevel, for right hand use |
Slijphoek |
15° |
15° |
Handvat Handle |
WA type, Hakkaku, achtkantig |
WA type, Hakkaku, octagonal |
Materiaal handvat |
Mountain Ash |
Mountain Ash |
Bolster Bolster Material |
Mountain Ash |
Mountain Ash |
Spacer |
Alpaca en MOMA+, synthetisch ivoor |
Silver Nickel and MOMA+, synthetic ivory |
Links of rechtshandig Left of right handed |
Rechtshandig gebruik |
Right hand user |
Gebruik |
Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. |
No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife |
Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
|
Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle |
Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil |
Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |