v
CUSTOM Tokaji Kurouchi Gyuto (universeel mes), 210 mm
Artikelnummer: JD004CUSTOM Tokaji Kurouchi Gyuto (universeel mes), 210 mm
Handgesmeed lemmet van niet-roestvast staal met kern van extreem hard Japans Shirogami #2 staal (Sanmai gesmeed).
Een Gyuto (letterlijk "koeienmes") is geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groenten te snijden maar is voornamelijk bedoeld voor vlees en vis. Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts als linkshandig gebruik.
Type |
Gyuto |
Gyuto |
Lengte lemmet Blade length |
210 mm door Michikuni Tokaji |
210 mm, 8.25 inch by Michikuni Tokaji |
Staalsoort |
Shirogami#2. White Paper Steel. Sanmai gesmeed met kernlaag van shirogami. Buitenlaag met zwarte kurouchi. |
Shirogami#2. White Paper Steel Sanmai forged with core layer of Shirogami. Kurouchi cladding. |
Roestvrij |
Snijrand niet roestvrij. Door de tijd ontwikkelt zich een patina |
The cutting edge is not rustproof. In time a blueish patina will develop |
Hardheid |
± 62 HRC |
± 62 HRC |
Slijpwijze |
Tweezijdig |
Double bevel |
Slijphoek |
15° |
15° |
Handvat Handle |
WA type, Hakkaku, achtkantig |
WA type, Hakkaku, octagonal |
Materiaal handvat |
Karelische berk. Gestabiliseerd en gekleurd |
Karelian birch, stabilized and dyed |
Bolster Bolster Material |
Boxelder |
Box elder |
Spacer |
Recon Stone en alpaca |
Recon stone and nickel silver |
Links of rechtshandig Left of right handed |
beide |
both |
Gebruik |
Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. |
No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife |
Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
|
Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle |
Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil |
Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |