Nieuw! milieuvriendelijk

Vorige Artikel 18 van 26 Volgende

Aziatische eetstokjes -RVS goudkleurig-

€ 4,95 € 3,95 (inclusief btw)

Betaalbare eetstokjes van goudkleurig roestvast staal.

  • 34-36 gram per set van 2
  • 23,5 cm lang.
  • Gemaakt in Korea
  • Wordt verkocht per stel (2 stokjes)

Eetstokjes zijn het traditionele eetgereedschap van de Oost-Aziatische landen: China, Japan, Korea en Vietnam. Ze bestaan uit twee dunne, even lange stokjes, die met één hand worden vastgehouden en met een scharende beweging het eten van het bord naar de mond brengen.

Meestal zijn ze gemaakt van hout of bamboe, maar soms ook van steen, ivoor of van beenderen. Tegenwoordig zijn er ook eetstokjes van kunststof. In Korea worden metalen eetstokjes gebruikt.

Bij het gebruik van eetstokjes moet het eten voorgesneden worden geserveerd. Dit is dan ook de voornaamste reden dat oosters eten wordt geroerbakt (gewokt). Met eetstokjes kan veel preciezer geselecteerd worden — het is zelfs mogelijk één rijstkorrel van het bord te halen.

Doordat een eetstokje uiteraard niet geschikt is als snijgereedschap worden veel ingrediënten voorgesneden alvorens bereid te worden. Eten aan tafel snijden wordt in de Chinese en andere Oost-Aziatische culturen als 'not-done' beschouwd; een mes wordt als een wapen gezien en wapens horen niet aan tafel. Het voordeel van het in kleinere stukjes snijden van de ingrediënten is dat daardoor het roerbakken als bereidingswijze mogelijk gemaakt wordt, waardoor kooktijden verkort worden en daarmee ook energie bespaard wordt. 

Het gebruik van houten wegwerp-eetstokjes, zoals deze veel in Japan worden gebruikt, is een van de belangrijkste oorzaken van ontbossing. Onze metalen eetstokjes dragen dus bij aan een beter milieu!

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss