-9%

Artikel 1 van 31

Konosuke Keiai #1 Shiro Wa-gyuto (chefsmes), 210 mm -Khii Walnoot -

€ 219,00 € 199,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Konosuke #1 gyuto, 210 mm, Khii Walnut handvat, Aogami staal.

Dubbelzijdig geslepen lemmet van speciaal Japans Shirogami #1 (White paper) staal (gehard tot 63 HRc). Het lemmet is uitermate dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Het handvat is octagonaal en gemaakt van Japans Walnoothout. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groeten te snijden en is het meest verkochte model keukenmes. 

  • Lemmetlengte: 210 mm
  • Totale lengte: 355 mm
  • Gewicht: 140 gram
  • Staalsoort: Japans Shirogami #1 staal (niet roestvast) met zachter semi-roestvast staal aan de buitenzijde. Het lemmet is voorzien van een zwarte Kuroichi smeedlaag.
  • Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
  • Handvat: Recht octagonaal handvat van zeer fraai bruin Japans Khii Walnoot hout

Bijzonderheden: Konosuke messen zijn in zeer beperkte oplage te krijgen. De messen worden steeds in kleine batches geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt door verschillende vakmensen die exclusief voor Konosuke werken. Het niveau van afwerken en slijpen is onvergelijkbaar. De messen van Konosuke behoren tot de beste messen op de wereld en zijn echte collector items. 

Shirogami #1 is de meest pure carbon staalsoort, dit staal bestaat uit puur ijzer met koolstof en heeft daardoor een extreem fijne kristalstructuur. Deze staalsoort is zeer goed te slijpen en met dit staal is een extreme scherpte te behalen. Scherper kan niet..

Zoals alle Japanse messen zijn de Konosuke messen niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss