Vorige Artikel 2 van 2 Volgende

Slijpcursus (1 of 2 personen)

€ 150,00 (inclusief btw)

Iedereen weet dat je met een scherp mes beter je werk kan doen. Maar wat is eigenlijk scherp of vlijmscherp? en weet je dat een echt scherp mes veel langer scherp blijft? Een scherp mes is ook veel veiliger in de keuken zoals ook het Koksgilde heeft onderzocht.

Onze cursus is geschikt voor iedereen, of je nu voor de hobby kookt of al jaren een professionele kok bent. Wij zullen er een gezellige avond van maken dus meld je aan met je vriend of vriendin of alleen.

Deze individuele slijpworkshops bieden wij aan voor maximaal 2 personen in de avonden in Hoevelaken. Deze workshops kosten 150 euro voor maximaal 2 personen (bij 1 persoon kost het 150 euro en bij 2 personen kost het dus 75 euro pp.).

  • LET OP: het is alleen mogelijk om de cursus te boeken bij vooruitbetaling, betaling op locatie is niet mogelijk.

In de workshop leer je de fijne kneepjes van het slijpen en wetten (polijsten) op Japanse waterstenen (wetstenen).

Op verzoek kan ook aandacht besteed worden aan het slijpen van andere gereedschappen. Bijv. Japanse beitels of zakmessen.

Er wordt aandacht gegeven aan zowel het slijpen van traditionele Japanse messen (enkelzijdig geslepen) alswel dubbelzijdig geslepen messen (westerse stijl messen). Omdat wij geen botte messen hebben liggen is het aan te raden om je eigen messen mee te nemen zodat je in ieder geval 1 mes weer vlijmscherp mee naar huis kunt nemen!

De cursus is inclusief het gebruik van onze Japanse waterstenen, schort, bakken etc. en koffie/thee/fris. Indien je je eigen wetstenen mee wil nemen dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Er is voor en na de workshop uitgebreid tijd om een Japanse wetsteen of een mes uit te zoeken en eventueel aan te schaffen.

  • Datum: zie opties beneden
  • Tijd: 19:15 tot 22:00
  • Kosten 150 euro (incl. BTW), voor max 2 personen. (voor 1 persoon betaal je dus ook 150 euro)
  • Locatie: Hogebrinkerweg 15C, Hoevelaken

Door wie wordt de cursus eigenlijk gegeven?

  • Christian Jagersma: Meesterslijper en eigenaar Japansemessen.nl
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss