Tokuyo Hishigata Usuba (groentemes) 225 mm, -03146-
Artikelnummer: 03146Tokuyo Hishigata Usuba (Groentemes),
Traditioneel Kasumi-yaki gesmeed lemmet van roestvast staal met kern (Hagane) van Japans Shirogami #2 staal (White #2, niet-roestvast) en een buitenlaag (Jigane) van niet roestvast staal gemaakt in de bekende messenstad Sakai door een van de meestersmeden van Sakai Takayuki (Itsuo Doi, Kenji Togashi-san of Yoshio Yamashita). Het traditionele lemmet is handmatig geslepen en is enkelzijdig geslepen. Usuba messen worden traditioneel gebruikt in Japan voor het schillen en hakken van groente. De vorm van dit mes leent zich uitstekend voor het ciseleren. De Hishigata usuba kenmerkt zich door de diamant vormige punt.
- Lemmetlengte 225 mm
- Totale lengte: 375 mm
- Gewicht: 252 gram
- Lemmetdikte (gemeten op de rug 1 cm van handvat): 4,29 mm
- Staalsoort: Japans Shirogami #2 staal met niet-roestvast staal aan de buitenzijde (Kasumi-yaki gesmeed).
- Hardheid: 62-64 (Rockwell C)
- Handvat: D-vormig Japans Honokihout (alleen geschikt voor rechtshandig gebruik).
- Bolster: zwart buffelhoorn
- Bijzonderheden: Kasumi-yaki lemmet gemaakt van een zachte jigane en een shirogami hagane. Enkelzijdig geslepen voor rechtshandig gebruik.
Zoals alle Japanse messen zijn de Tokuyo messen niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.