-17%

Artikel 1 van 31

Sakai Takayuki Aonikou Usuba (groentemes) 210 mm -01065-

Artikelnummer: 01065
€ 599,00 € 499,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Sakai Takayuki Aonikou Usuba  (Groentemes),

Sanmai gesmeed lemmet van roestvast staal met kern (Hagane) van Japans Aogami #2 staal (niet-roestvast) en een buitenlaag (Jigane) van niet roestvast staal. Dit zeer bijzondere en moeilijk verkrijgbare mes is gemaakt in de bekende messenstad Sakai door meester Kenji Togashi en vervolgens met de hand geslepen door meesterslijper Yukinori Oda. Beide heren behoren tot de beste messenmakers ter wereld en zijn wereldwijd bekend. Het traditionele lemmet is enkelzijdig geslepen. Usuba messen worden traditioneel gebruikt in Japan voor het schillen en hakken van groente. De vorm van dit mes leent zich uitstekend voor het ciseleren. 

  • Lemmetlengte 210 mm
  • Totale lengte: 350 mm
  • Gewicht: 250 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami #2 staal met niet-roestvast staal aan de buitenzijde.
  • Hardheid: 63-65 (Rockwell C)
  • Handvat: Octagonaal Japans Honokihout
  • Bolster: zwart buffelhoorn
  • Bijzonderheden: hoogglans gepolijst Kasumi-yaki lemmet gemaakt van een zachte jigane en een shirogami hagane. Enkelzijdig geslepen voor rechtshandig gebruik.

Zoals alle Japanse messen zijn de Sakai Takayuki messen niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Verschil tussen westerse en traditioneel Japanse lemmetten

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss