Artikel 1 van 1

Anryu Aokami Gyuto (chefsmes), 240 mm

€ 219,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Anryu Aokami Tsuchime Gyuto 24 cm,

Dit flinke Japanse chefsmes heeft een kern van Japans Aogami #2 carbonstaal met een zachtere RVS stalen beschermlaag aan de buitenzijde met een fraaie hamerslag (Tsuchime). Deze manier van smeden heet Sanmai en vindt je alleen in messen die in Japan gesmeed zijn. Dit mes isDit mes is volledig met de hand gesmeed door meestersmid Ikeda-san in de Anryu smederij (Ikeda is de opvolger van Katsushige Anryu die vanwege zijn hoge leeftijd gestopt is met smeden). Aogami staal is extreem hard maar toch gemakkelijk zelf te slijpen op Japanse waterstenen.

  • Lemmetlengte: 240 mm
  • Totale lengte: 385 mm
  • Lemmethoogte: 50 mm
  • Gewicht: 186 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami #2 staal "Blue paper steel" (niet-roestvast) met 2 lagen zachter roestbestendig staal en Tsuchime patroon.
  • Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
  • Handvat: Ovaal Palissander (Dalbergia nigraen krop van zwart Pakka hout.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Katsushige Anryu  niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss