Vorige Artikel 13 van 15 Volgende

Kitaoka Shirogami Suminagashi Yanagiba (sushimes) 300 mm - C076 -

€ 349,00 (inclusief 21% btw)

Kitaoka Shirogami - 10 laags Suminagashi (damascus) - Yanagiba (sushimes)-C-076,

Gelamineerd lemmet met een kern (Hagane) van Japans Shirogami #1 staal (white paper steel) en een buitenlaag (Jigane) van damast gemaakt door de bekende messenmaker Hideo Kitaoka. Het traditionele lemmet is handmatig geslepen en is enkelzijdig geslepen. Yanagiba messen worden traditioneel gebruikt in Japan voor het fileren van vis voor Sashimi en het snijden van Sushi. De lemmetlengte is lang genoeg om volledige sashimi stukken in één haal van de vis te kunnen snijden.

  • Lemmetlengte: 300 mmDe toepassing van een Yanagiba
  • Totale lengte: 455 mm
  • Gewicht: 188 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Niet-roestvast Japans Shirogami staal met damast staal aan de buitenzijde.
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: Traditioneel D-vormig Japans Magnoliahout
  • Bolster: zwart buffelhoorn
  • Bijzonderheden: Kasumi-yaki lemmet gemaakt van een suminagashi jigane en een shirogami hagane. Enkelzijdig geslepen voor rechtshandig gebruik.

Zoals alle Japanse messen zijn de Kitaoka messen niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Verschil tussen westerse en traditioneel Japanse lemmetten

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel