Vorige Artikel 1 van 2 Volgende

Kajibee Shiro Nakiri Azumagata (groentemes), 165 mm - Kaj-04 -

€ 99,00 (inclusief btw)

Kajibee Shirogami Nakiri Azumagata, Kaj-04, 165 cm 

Dit Japanse groentemes heeft een kern van Japans Shirogami #2 carbonstaal met een beschermlaag (Sanmai) van een zachtere staalsoort aan de buitenzijde. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte (Kurochi) beschermlaag. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid van Kajibee, Ishikawa-san en is uniek in zijn soort. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. 

  • Lemmetlengte: 165 mm
  • Totale lengte: 300 mm
  • Gewicht: 164 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Shirogami#2 staal "White paper steel" (niet-roestvast) met 2 lagen zachter staal en zwarte Kurochi beschermlaag. Sanmai gesmeed.
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: D-vorming Populierhout en krop van zwart kunststof

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Kajibee niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Er zijn geen houten saya`s beschikbaar voor dit mes.

Snijtechnieken voor een nakiri

Ciseleren is een snijtechniek die vooral wordt gebruikt voor bladgroenten, kruiden en zachtere groenten (zoals komkommer, champignon, courgette en augurk). De techniek kenmerkt zich doordat bij het snijden het mes geheel los komt van de snijplank.

Ciseleren is daarmee een vorm van hakken en gebeurt altijd op hoge snelheid. De techniek vraagt veel oefening en een vlijmscherp mes.

  1. Ga recht voor de snijplank staan, stevig op 2 benen met de schouders naar achteren.
  2. Pak het mes vast alsof u iemand een hand geeft. Houd het mes bij het snijden in het verlengde van uw onderarm.
  3. Laat het mes tijdens het snijden recht naar beneden gaan. Beweeg het mes daarbij langs de vingerkootjes van de niet-snijdende hand.
  4. Snijd snel en trek de vingers gelijkmatig terug zodat de plakjes even dik worden. Rol bij het ciseleren van bladgroenten en kruiden de blaadjes eerst op tot een soort sigaar. Deze kunt u dan overlangs in zeer fijne reepjes snijden.

Vermeldt een recept dat vlees of vis geciseleerd moet worden, dan is het niet de bedoeling deze fijn te snijden. Met ciseleren wordt in dat geval het oppervlakkig inkerven van het vlees of de vis bedoeld. Bij vis wordt daarmee voorkomen dat de vis kromtrekt of het vel lelijk openbarst. Vlees wordt ingesneden om het garen te bevorderen en het krimpen tegen te gaan.

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss