- Takeda NAS Banno Bunka-Bocho (Universeel mes) 170mm
Takeda NAS Banno Bunka-Bocho, Aogami Super staal,
Dubbelzijdig geslepen 3-laags lemmet met een kern van niet-roestvast Aogami Super staal (NAS). De buitenzijde van het lemmet is echter gemaakt van een roestbestendig staal zodat…€ 419,00 - Takeda NAS Nakiri large (Groentemes) 150-180mm
Takeda NAS Nakiri Large, Aogami Super staal,
Dubbelzijdig geslepen 3-laags lemmet met een kern van niet-roestvast Aogami Super staal (NAS). De buitenzijde van het lemmet is echte gemaakt van een roestbestendig staal zodat alleen…€ 419,00 - Takeda NAS Yanagiba (vis/trancheermes) 225mm
Takeda NAS Yanagiba, Aogami Super staal,
Dubbelzijdig geslepen 3-laags lemmet met een kern van niet-roestvast Aogami Super staal (NAS). De buitenzijde van het lemmet is echter gemaakt van een roestbestendig staal zodat alleen de…€ 479,00 - Takeda NAS Yanagiba (vis/trancheermes) 245mm
Takeda NAS Yanagiba, Aogami Super staal,
Dubbelzijdig geslepen 3-laags lemmet met een kern van niet-roestvast Aogami Super staal (NAS). De buitenzijde van het lemmet is echter gemaakt van een roestbestendig staal zodat alleen de…€ 549,00 - Takeda NAS Yanagiba (vis/trancheermes) 280mm
Takeda NAS Yanagiba, Aogami Super staal,
Dubbelzijdig geslepen 3-laags lemmet met een kern van niet-roestvast Aogami Super staal (NAS). De buitenzijde van het lemmet is echter gemaakt van een roestbestendig staal zodat alleen de…€ 599,00 - Takeda NAS Banno KoBunka-Bocho (Universeel mes) 120mm
Takeda NAS Banno KoBunka-Bocho, Aogami Super staal,
Dubbelzijdig geslepen 3-laags lemmet met een kern van niet-roestvast Aogami Super staal (NAS). De buitenzijde van het lemmet is echter gemaakt van een roestbestendig staal zodat…€ 389,00 - Takeda NAS Kiritsuke (vismes) medium -250 mm-
Takeda NAS, Kiritsuke Aogami Super staal,
Dubbelzijdig geslepen 3-laags lemmet met een kern van niet-roestvast Aogami Super staal (NAS). De buitenzijde van het lemmet is echter gemaakt van een roestbestendig staal zodat alleen de…€ 549,00
Takeda Hamono
Takeda Hamono werd opgericht in 1920 en
verhuisde naar Niimi (Okayama Prefectuur) in
1951.
Naast handgesmede keukenmessen, produceert Takeda ook messen,
schoffels, bijlen, enz.
De derde generatie meestersmid, Shosui Takeda is erin
geslaagd om het smeden van keukenmessen van zeer hoge kwaliteit
carbonstaal te perfectioneren, Het huidige staal waarmeer
Takeda werkt is het "New Aogami Super" Staal (NAS) . Alle
lemmetten zijn volledig met de hand gesmeed en geslepen en de
Nakago (angel of ook wel tang genoemd) waarmee het lemmet
in het handvat zit is van roestbestendig staal. Hiermee voorkom je
het eventuele doorroesten van de Nakago.
Aogami Super staal is extreem hard maar niet roestbestendig. Ondanks de hardheid is het wel een veerkrachtige staalsoort waardoor er weinig kans op chippen is. Ook is deze staalsoort makkelijk zelf te slijpen op Japanse waterstenen.
De huidige smederij wordt bemand door drie heren te weten Shosui Takeda, Tansho Kobayashi en Yusui Nakanishi. (zie plaatjes hieronder van links naar rechts).
De messen van Takeda worden in zeer beperkte oplage gesmeed en de vraag is bijzonder groot. Indien wij een exemplaar niet op voorraad hebben dan moet u rekenen op een levertijd van enkele maanden.
Gastenboek
-
16-03-2018 - Verleden week had ik de eer om te mogen werken... lees meer
-
24-02-2018 - Een goedkoop Koreaans Santoku mes van "Namwon BuHeung" gekocht, om... lees meer
-
04-01-2018 - Wederom een Takamura mes besteld en deze werd keurig... lees meer