Navigatie
  • Pojung Poj-01 Sashimimes (vismes) 240 mm
    Pojung Poj-01 Sashimimes (vismes) 240 mm

    Pojung Poj-01 Sashimimes (vismes) 240 mm

    Enkelzijdig geslepen lemmet van Japans Molybdeen/Vanadium staal (Niet-roestvast). Dit mes is gemaakt in Korea van Japans staal. De afwerking en de slijptechniek is niet typisch Japans. De…

    € 39,00
  • Pojung Poj-07 Sashimimes (vismes) 260 mm
    Pojung Poj-07 Sashimimes (vismes) 260 mm

    Pojung Poj-07 Sashimimes (vismes) 260 mm

    Enkelzijdig geslepen lemmet van Japans Molybdeen/Vanadium staal (Niet-roestvast). Dit mes is gemaakt in Korea van Japans staal. De afwerking en de slijptechniek is niet typisch Japans. De…

    € 45,00
  • Chinese cleaver (Chinees groentemes), 230mm - Shibazi S210 -
    Chinese cleaver (Chinees groentemes), 230mm - Shibazi S210 -

    Chinees hakmes (groentemes) van Shi Ba Zi

    Chinese stijl groentemes (Chinese Cleaver) van gelamineerd Chinees carbonstaal. Dit mes is bedoeld voor het ciseleren van groente en voor het klieven van vlees. (niet geschikt voor…

    € 69,00
  • Chinese cleaver (Chinees kliefmes), 210mm - ChujiaDao-
    Chinese cleaver (Chinees kliefmes), 210mm - ChujiaDao-

    Chinees hakmes (groentemes) van ChujiaDao

    Chinees kliefmes (Chinese Cleaver) van gesmeed Chinees carbonstaal. Dit zware en stevige mes is bedoeld voor het klieven van vlees en vis en is ook geschikt voor klieven van bot en…

    € 69,00
  • -16%

    Soba cutter (Japans soba mes), 215 mm
    Soba cutter (Japans soba mes), 215 mm

    Japanse Soba snijder (Sobakiri),

    Japanse stijl soba snijder van Japans roestvast staal. Dit mes is bedoeld voor het snijden van Japanse boekweit noedels (Soba). Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen…

    € 89,00 € 75,00
  • Chinese cleaver (Chinees groentemes), 190mm - DengJia XP03 -
    Chinese cleaver (Chinees groentemes), 190mm - DengJia XP03 -

    Chinees hakmes (groentemes) van DengJia

    Chinese stijl groentemes (Chinese Cleaver) van gelamineerd Chinees carbonstaal. Dit mes is bedoeld voor het ciseleren van groente en voor het klieven van vlees. (niet geschikt voor klieven…

    € 79,00
  • Yasuki Kuro Funayuki (universeel mes), 150 mm
    Yasuki Kuro Funayuki (universeel mes), 150 mm

    Yasuki Kuro Funayuki (universeel mes),

    Dit korte zeer dunne en vlijmscherpe mes wordt in Japan gebruikt als universeel mes en heeft zijn oorsprong aan boord van vissersschepen. Dit mes heeft een kern van Japans Aogami #2…

    € 79,00
  • Onryō-Kei Kuro Nakiri (groentemes), 165 mm
    Onryō-Kei Kuro Nakiri (groentemes), 165 mm

    Onryō-Kei Kuro Nakiri (groentemes),

    Japanse stijl groetenmes met een kern van Japans Shirogami #2 carbonstaal. Voorzien van een zwarte (Kuro) beschermlaag en met het logo van een Onryō (怨霊)-Kei ingeslagen (Japanse…

    € 89,00
  • Nu weer op voorraad!

    Shigeki Tanaka JP Aogami Damascus Santoku (universeel mes), 165 mm
    Shigeki Tanaka JP Aogami Damascus Santoku (universeel mes), 165 mm

    Shigeki Tanaka Damascus Santoku met Japans handvat,

    Dit Japanse Santoku mes heeft een kern van Japans Aogami #2 "Blue paper steel" (niet- roestvast) carbonstaal met een fraaie Suminagashi (patroongeweld/damascus) beschermlaag.…

    € 139,00
  • NIEUW

    Masakage Mizu Kamagata (groentemes), 110 mm
    Masakage Mizu Kamagata (groentemes), 110 mm

    Masakage Mizu Kamagata,

    Dit Japanse groentemes heeft een kern van niet-roestvast Japans Aogami #2 Blue carbonstaal. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een blauw/zwart Kurochi patroon wat het mes een waterige glans…

    € 145,00
  • Takeshi Saji Deba (kliefmes), 165 mm
    Takeshi Saji Deba (kliefmes), 165 mm

    Takeshi Saji Deba (kliefmes),

    Deze dikke Japanse deba heeft een klassiek enkelzijdig geslepen lemmet. Het mes heeft een kern van Japans Ginsanko carbonstaal en heeft een zeer fraai handvat van hertengewei. Dit mes is volledig met…

    € 199,00
  • Takeshi Saji Yanagiba (vismes), 240 mm
    Takeshi Saji Yanagiba (vismes), 240 mm

    Takeshi Saji Yanagiba

    Dit fraaie Japanse vismes heeft een klassiek enkelzijdig geslepen lemmet. Het mes heeft een kern van Japans Ginsanko carbonstaal en heeft een zeer fraai handvat van hertengewei. Dit mes is volledig met de…

    € 199,00
  • Takeshi Saji Deba (kliefmes), 180 mm
    Takeshi Saji Deba (kliefmes), 180 mm

    Takeshi Saji Deba (kliefmes),

    Deze dikke Japanse deba heeft een klassiek enkelzijdig geslepen lemmet. Het mes heeft een kern van Japans Ginsanko carbonstaal en heeft een zeer fraai handvat van hertengewei. Dit mes is volledig met…

    € 219,00
  • Kitaoka Shirogami Suminagashi Yanagiba (sushimes) 240 mm - C101 -
    Kitaoka Shirogami Suminagashi Yanagiba (sushimes) 240 mm - C101 -

    Kitaoka Shirogami - 10 laags Suminagashi (damascus) - Yanagiba (sushimes)-C-101,

    Gelamineerd lemmet met een kern (Hagane) van Japans Shirogami #1 staal (white paper steel) en een buitenlaag (Jigane) van damast gemaakt door de…

    € 225,00
  • MCUSTA zanmai Shiro-ko Deba (kliefmes voor bot/graten) 210 mm
    MCUSTA zanmai Shiro-ko Deba (kliefmes voor bot/graten) 210 mm

    MCUSTA zanmai Yasuhisa-saku Shiro-ko Deba WZD-210W,

    Gelamineerd lemmet van semi-roestvast staal met kern van niet-roestvast Japans (Hitachi) Shirogami White #1 Steel. Het lemmet is in de Kasumi stijl gesmeed met een "hagane"…

    € 263,00
  • Tokuyo Mukimono (universeel mes) 180 mm, -03091-
    Tokuyo Mukimono (universeel mes) 180 mm, -03091-

    Tokuyo Mukimono (Universeel mes),

    Traditioneel Kasumi-yaki gesmeed lemmet van roestvast staal met kern (Hagane) van Japans Shirogami #2 staal (White #2, niet-roestvast) en een buitenlaag (Jigane) van niet roestvast staal gemaakt…

    € 339,00
  • Kitaoka Shirogami Suminagashi Yanagiba (sushimes) 300 mm - C076 -
    Kitaoka Shirogami Suminagashi Yanagiba (sushimes) 300 mm - C076 -

    Kitaoka Shirogami - 10 laags Suminagashi (damascus) - Yanagiba (sushimes)-C-076,

    Gelamineerd lemmet met een kern (Hagane) van Japans Shirogami #1 staal (white paper steel) en een buitenlaag (Jigane) van damast gemaakt door de…

    € 349,00
  • Kitaoka Suminagashi VG-10 Yanagiba (sushimes) 240 mm - C197 -
    Kitaoka Suminagashi VG-10 Yanagiba (sushimes) 240 mm - C197 -

    Kitaoka - 10 laags Suminagashi (damascus) - Yanagiba (sushimes), C-197

    Gelamineerd lemmet van roestvast staal met kern (Hagane) van Japans (Hitachi) VG-10 (roestvast) en een buitenlaag (Jigane) van damast gemaakt door de bekende…

    € 349,00
  • Kitaoka Shirogami Suminagashi Yanagiba (sushimes) 300 mm - C805 -
    Kitaoka Shirogami Suminagashi Yanagiba (sushimes) 300 mm - C805 -

    Kitaoka Shirogami - 10 laags Suminagashi (damascus) - Yanagiba (sushimes)-C-805,

    Gelamineerd lemmet met een kern (Hagane) van Japans Shirogami #1 staal (white paper steel) en een buitenlaag (Jigane) van damast gemaakt door de…

    € 399,00
  • Kitaoka Suminagashi VG-10 Yanagiba (sushimes) 270 mm - C200 -
    Kitaoka Suminagashi VG-10 Yanagiba (sushimes) 270 mm - C200 -

    Kitaoka - 10 laags Suminagashi (damascus) - Yanagiba (sushimes), C-200,

    Gelamineerd lemmet van roestvast staal met kern (Hagane) van Japans (Hitachi) VG-10 (roestvast) en een buitenlaag (Jigane) van damast gemaakt door de bekende…

    € 399,00
  • Kitaoka Suminagashi VG-10 Yanagiba (sushimes) 300 mm - C207 -
    Kitaoka Suminagashi VG-10 Yanagiba (sushimes) 300 mm - C207 -

    Kitaoka - 10 laags Suminagashi (damascus) - Yanagiba (sushimes), C-207,

    Gelamineerd lemmet van roestvast staal met kern (Hagane) van Japans (Hitachi) VG-10 (roestvast) en een buitenlaag (Jigane) van damast gemaakt door de bekende…

    € 499,00
  • géén afbeelding beschikbaar

    Itsuo Doi/Sakai Takayuki Aonikou Yanagiba (sashimimes) 300 mm

    Itsuo Doi Aonikou Yanagiba

    Zeer fraai handgesmeed lemmet van niet-roestvast staal met een kern van Japans (Hitachi) Yasuki Blue #2 Steel (Aogami staal). Het lemmet is enkelzijdig geslepen door Tosa-san en volledig handmatig…

    € 599,00
  • Unieke messen!

    Keijiro Doi Sakai Takayuki Dragon Yanagiba (sushimes) 270 mm
    Keijiro Doi Sakai Takayuki Dragon Yanagiba (sushimes) 270 mm

    Keijiro Doi (1927) Forged Sakai Takayuki Yanagiba (sashimi mes)

    Kasumi-yaki gesmeed lemmet van niet-roestvast staal met kern van Japans (Hitachi) Yasuki White #2 Steel. Het traditionele lemmet is handmatig gesmeed en geslepen…

    € 699,00
  • Maguro Bocho Shirogami Suminagashi (tonijnmes) 640 mm
    Maguro Bocho Shirogami Suminagashi (tonijnmes) 640 mm

    Maguro kiri bōchō (マグロ切り包丁) Shirogami Suminagashi 640 mm (damascus)

    Gelamineerd lemmet van niet-roestvast staal met kern (Hagane) van Japans Shirogami staal en een buitenlaag (Jigane) van damast. Handgemaakt door…

    € 1.199,00

Specials Traditioneel

Traditionele Japanse messen oftewel Hōchō zijn al ruim duizend jaar in gebruik in Japan. De basis messen zijn de Deba, de Usuba en de Yanagiba maar er zijn vele uitvoeringen en maten verkrijgbaar.

Er zijn 2 smeedtechnieken te vinden in traditionele Japanse keukenmessen te weten honyaki en kasumi.

Honyaki zijn gesmede messen uit één type staal meestal Aogami of Shirogami staal. Kasumi messen zijn gelamineerde messen waarbij een harde carbonstalen kernlaag de zogenaamde Hagane (Aogami of Shirogami staal) wordt ingeklemd door een zachtere buitenlaag (Jigane) van ijzer met laag koolstof gehalte. Als deze Jigane buitenlaag van één soort materiaal is gemaakt dan worden deze messen wel Hongasumi genoemd. Als de Jigane gelamineerd is dat wordt dit ook wel "Damascus" genoemd.

In principe zijn traditionele Japanse messen enkelzijdig geslepen waardoor ze alleen geschikt zijn voor rechtshandig gebruik. Traditionele messen voor linkshandig gebruik zijn te bestellen maar de levertijd kan enkele weken tot maanden bedragen.

Naast de eerder genoemde Deba, de Usuba en de Yanagiba zijn er nog veel andere soorten:

  • Maguro bōchō: zeer lang mes om Tonijn te snijden
  • Nakiri bocho: dubbelzijdig geslepen groentemes
  • Santoku: multifunctioneel mes
  • Sashimi bocho: sashimi mes
  • Soba kiri: Mes om soba (そば) te snijden  (zeer dunne slierten noedels van boekweitmeel)
  • Udon kiri: mes om udon te snijden (wat dikkere noedels)
  • Unagisaki hocho: Japans paling mes (aal)
  • Tako biki: eigenlijk een yanagiba met een rechte punt
  • Gyuto (牛刀): de Japanse variant van het Franse chefsmes, zowel enkelzijdig als dubbelzijdig geslepen
  • Funayuki: klein enkelzijdig geslepen multifunctioneel mes wat het midden houdt tussen een Gyuto en een deba.
  • Kama-Usuba: een Usuba met een rond aflopende punt.

Een van de zeer bijzondere nieuwe messen in het assortiment zijn de sashimi messen van Keijiro Doi, deze wereldberoemde messenmaker is geboren in 1927 en wordt door velen beschouwd als een van de beste messenmakers van dit moment.Doi Dragon3.jpg

Keijiro Doi.jpg

Gastenboek

  • 20-08-2017 - Gisteren workshop slijpen op wetsteen gevolgd, mijn Japansemessen zijn weer...  lees meer
  • 07-03-2017 - Ben er blij mee! Prima adres voor goeie spullen. lees meer
  • 07-02-2017 - Geweldige service. Op afspraak langs kunnen komen om wat gyuto's...  lees meer
Plaats een bericht
  • U kunt betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met Sisow
  • Veilig betalen met Bancontact
  • Maestro
  • Sofort Direct e-Banking
  • Wij bezorgen met PostNL
  • U kunt betalen met PIN
  • Facebook
© 2012 - 2017 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.