Navigatie

Yasuhisasaku (Traditioneel)

De traditionele lijn van MCUSTA bestaat uit 2 series, de exclusieve Shiro-kou serie en de betaalbare SK-kou serie. Beide series zijn voorzien van enkelzijdig geslepen lemmetten en een Japanse magnolia houten handvat.

Shiro-kou serie SK-kou serie

Yasuhisasaku Shiro-ko 

(Hitachi Shirogami #1 White steel)

Yasuhisasaku SK-ko serie

(Japans SK-5 Staal)

De Shiro-ko serie heeft een bolster van echt waterbuffelhoorn en het lemmet is gemaakt van het bekende "Hitachi Shirogami #1 White steel" met een hardheid van 62-64 HRc.

De SK-ko serie heeft een zwart kunststof bolster en is gemaakt van SK-5 carbonstaal. SK-5 is het Japanse equivalent van het Amerikaanse 1080 staal. Het staal bevat een hoge concentratie koolstof (tussen 0.75%-0.85%) en 0.60%-0.90% mangaan. Het staal kan gehard worden tot HRc 65 maar bij deze hardheid is het staal erg broos voor gebruik in keukenmessen. Mcusta heeft het staal gehard tot HRc 60. SK-5 staal wordt veel gebruikt voor beitels en andere handwerktuigen. Het staal staat bekend om zijn ideale balans tussen hardheid en lange standtijd (het mes blijft dus lang scherp).

Complete set

In beide series zijn 3 verschillende soorten messen te krijgen: Kama-usuba voor groenten en kruiden, een Deba voor het prepareren van hele vissen en een Yanagiba voor vis. Rechts staan de 3 messen afgebeeld. In de traditionele Japanse keuken zijn dit in essentie de 3 messen die gebruikt worden.  

Verschil tussen Usuba en kama-Usuba

Een Kama-Usuba verschilt van een reguliere Usuba. Een Usuba heeft een recht afgesneden punt (zoals het mes aan de rechterzijde), een Kama-Usuba (links) heeft een rond afgesneden punt en heeft daardoor ook een wat spitsere punt. Het nadeel van deze punt is dat het wat gevoeliger is doordat het staal daar erg dun is geslepen. Een Usuba is wat robuuster maar heeft als nadeel dat het minder stabiel is en soms wat topzwaar kan aanvoelen. De keuze tussen een Usuba en een Kama-Usuba is dus voornamelijk een persoonlijke. Mocht u een groentemes zoeken dat aan beide kanten geslepen is dan kunt u kiezen voor een Nakiri, deze zijn zowel met traditionele handvatten te krijgen alsmede met een wat meer westers handvat. Een Wa-Santoku zoals de Tadafusa S-41 kan een goed alternatief zijn voor een Kama-Usuba mocht u een dubbelzijdig geslepen mes zoeken.

Gastenboek

  • 20-08-2017 - Gisteren workshop slijpen op wetsteen gevolgd, mijn Japansemessen zijn weer...  lees meer
  • 07-03-2017 - Ben er blij mee! Prima adres voor goeie spullen. lees meer
  • 07-02-2017 - Geweldige service. Op afspraak langs kunnen komen om wat gyuto's...  lees meer
Plaats een bericht
  • U kunt betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met Sisow
  • Veilig betalen met Bancontact
  • Maestro
  • Sofort Direct e-Banking
  • Wij bezorgen met PostNL
  • U kunt betalen met PIN
  • Facebook
© 2012 - 2017 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.