Navigatie

MCUSTA Zanmai

MCUSTA Zanmai is een leidende fabrikant van zak- en keukenmessen (sinds 1966). MCUSTA is bekend geworden met exclusieve koksmessen die worden geroemd voor de hoge afwerkingsgraad en ergonomie. MCUSTA Zanmai is de enige fabrikant die de messen niet uit platen stanst maar ze met een laser uitsnijdt. Hierdoor zijn de messen minder onderhevig aan structurele spanningen in het staal. De overige onderdelen (bolster, handvatten, etc) worden met hoogwaardige CNC machines tot een precicie van 1/1000 mm uitgefreest. MCUSTA Zanmai is hiermee de meest innovatieve en moderne messenmaker in Japan.

Het bedrijf is gevestigd in Seki, Japan en wordt geleid door de zoon van de oprichter en zijn 2 zoons: Tomohiro (links) en Masanobu (rechts) Hasegawa.

Tomohiro.jpg

Elk mes wordt handmatig nageslepen zodat de "out of the box" scherpte zeer goed is.

De messen uit de Zanmai Hybrid serie hebben een wat meer traditioneel uiterlijk wat naar voren komt in de vorm van het handvat, het is een zeshoekig handvat met zeshoekige bolster wat aan het eind uitloopt in een rond handvat. Het handvat is ongelakt en blijft daardoor ruw als het handvat nat wordt, dit garandeert een goede grip. Deze serie is uitermate geschikt voor een professionele keuken. De messen zijn te krijgen in zowel volledig VG-10 staal of in damascus uitvoering met een kernlaag van VG-10 staal met 32 lagen roestvaststaal ter bescherming. Het handvat is te krijgen in een 2-delig handvat van zwart Pakkahout en nikkel-zilver bolster met rode spacer en fraaie parelmoer inleg. Ook is er tijdelijk een 3-delig handvat verkrijgbaar. De messen uit de Hybrid serie zijn goede alternatieven voor de traditionele Japanse messen (die veelal enkelzijdig geslepen zijn en niet-roestvast).De messen uit de Zanmai Classic serie kunnen worden geleverd in volledig AUS8 (8A) staal of Damascus staal met een kern van VG-10 en 32 lagen roestvast staal. Voor het handvat kan gekozen worden voor pakkahout (zwart), Ivory Corian (wit) of wortelnotenhout (kweepeer hout). Doordat de handvatten van MCUSTA over het algemeen wat langer zijn dan de meeste Japanse keukenmessen zijn deze messen beter afgestemd op de handen van de westerse kok.

mcusta zanmai classic HKC serie

De Zanmai Classic PRO is de exclusieve uitvoering van de Classic serie. Dit mes heeft ook 32 lagen damascus staal met een kern staal van Japans VG-10. Het damascus patroon van deze serie is uitzonderlijk fraai en heeft een echte houtnerfstructuur. Het handvat is van rood-bruin pakkahout en heeft een fraaie mozaiekpin. Doordat het handvat ronde vormen heeft en het lemmet mooi verzonken is in het heft ligt het mes zeer goed in de hand.

De nieuwste serie van MCUSTA is de Zanmai Supreme serie, deze is op 1 januari 2013 geïntroduceerd op de globale markt. De Supreme serie is voorzien van een handvat van roodbruin pakka hout met een fraaie zilver nikkel bolster en exclusieve mozaiek pin. Het lemmet is gemaakt van Damascus staal met een VG-10 kern en een zeer fraai hoogglans hamerslag patroon (Tsuchime), deze messen zijn ook te krijgen in VG-10 monostaal (zonder damast en hamerslagpatroon) met een zeer bijzonder "gedraaid" handvat.

De Zanmai Modern serie is een betaalbare serie van AUS 8A staal. Het handvat is gemaakt van zwart Pakka hout is is bevestigd met 3 pinnen met aan de achterzijde nog een fraaie RVS bolster.

De Zanmai Exceed serie is een betaalbare serie van Japans AUS 8A staal met een handvat van duurzaam POM (Polyacetaal), deze serie is verkrijgbaar in 4 kleuren, zwart, geel, rood en blauw. Deze kunnen dus onder andere gebruikt worden in een professionele HACCP omgeving of gewoon als bijzonder mes voor de liefhebber. Door het duurzame handvat is deze serie uitermate geschikt voor een professionele keuken.

De Yasuhisasaku (traditionele) lijn van MCUSTA bestaat uit 2 series, de exclusieve Shiro-ko serie en de betaalbare maar zeer goed afgewerkte SK-ko serie. De messen in beide series zijn volgens traditionele wijze gemaakt van een enkelzijdig geslepen lemmet met een houten handvat van traditioneel Japans "whitebark" Magnolia (Honoki) . De Shiro-ko serie heeft een bolster van echt waterbuffelhoorn en het lemmet is gemaakt van het bekende "Hitachi Shirogami #1 White steel" met een hardheid van 62-64 HRc. Dit staal wordt gezien als het ultieme staal voor Traditionele Japanse messen. De SK-ko serie heeft een zwart kunststof bolster en is gemaakt van SK staal met een hardheid van 59-60 HRc.

Hier een filmpje van een Amerikaanse messenliefhebber die een filmpje gemaakt heeft in de Japanse winkel van Bjorn Heiberg die product consultant is bij MCUSTA. Het laatste mes in de film is de MCUSTA Zanmai Hybrid VG-10 santoku.

mcustarevieuws.png

Gastenboek

  • 07-03-2017 - Ben er blij mee! Prima adres voor goeie spullen. lees meer
  • 07-02-2017 - Geweldige service. Op afspraak langs kunnen komen om wat gyuto's...  lees meer
  • 23-01-2017 - Attente en precieze service, snelle levering, mes van topkwaliteit. lees meer
Plaats een bericht
  • U kunt betalen met iDeal
  • Veilig betalen met PayPal
  • Veilig betalen met Sisow
  • Veilig betalen met Bancontact
  • Maestro
  • Sofort Direct e-Banking
  • Wij bezorgen met PostNL
  • U kunt betalen met PIN
  • Facebook
© 2012 - 2017 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.