Shinsakuto

Door jarenlange ervaring zijn wij in staat geweest zelf een aantal ultieme messenseries te ontwikkelen speciaal geschikt voor de veeleisende amateurkok of professionele chef. Doordat wij de handvatten iets groter hebben laten maken dan vergelijkbare Japanse merken zijn de Shinsakuto messen beter geschikt voor de grotere Europese handen.

De Shinsakuto messen worden speciaal voor ons vervaardigd in zeer kleine oplages en zijn daardoor uniek en zeer exclusief.

Shinsakuto PRO serie:

De Shinsakuto PRO serie is een serie met een zeer fraai vouwpatroon in het lemmet (Damascus gesmeed) met VG-10 staal in de kern. Mozaiek pinDaarnaast is de serie uitgevoerd met een exclusieve mozaiek pin in het handvat bestaande uit koper, messing en aluminium waardoor het mes een uniek uiterlijk krijgt. Het handvat is full tang en voorzien van duurzaam zwart pakka hout. De bolster is permanent gesmeed aan het lemmet en voor extra duurzaamheid heeft het handvat ook nog een bolster aan de achterzijde. De voorste bolster is scheef op het lemmet gesmeed waardoor er minder last is van de bovenste rand van het lemmet (voor chefs die het handvat zo ver mogelijk aan de voorzijde beetpakken).

shinsakutoset.jpg

shinsakutoprobolster.jpg

Shinsakuto Nobunaga Serie:

De Shinsakuto Nobunaga serie is een zeer betaalbare serie Japanse messen met een bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding. De Nobunaga messen hebben een zeer fraai vouwpatroon in het gelamineerde (Kasumi) lemmet met VG-10 staal in de kern. De Nobunaga messen zijn te krijgen met 2 verschillende handvatten.

  • Pakka hout (Wave serie)
  • Micarta (Micarta serie)

De Wave serie heeft een een full tang handvat voorzien van duurzaam zwart pakka hout met een extra verdikking voor een betere grip. De bolster is permanent gesmeed aan het lemmet en voor extra duurzaamheid heeft het handvat ook nog een bolster aan de achterzijde. 

De Micarta serie heeft een fraai zwart Micarta handvat (geperst en geïmpregneerd linnen). Dit materiaal staat bekend om zijn extreem goede stabiliteit en vochtresistentie. Gevaar van krimp is bij dit materiaal bijzonder klein. Dit materiaal wordt ook gebruikt bij de topmessen van Akifusa en Hattori (messen van 500 euro en meer).

Bestel hier een bijpassende houten Saya (beschermhoes) handgemaakt van Japans magnoliahout.

Gastenboek

  • 15-09-2014 - De Mcusta Zanmai Classic Gyuto bevalt fantastisch. Een geweldige aanwinst...  lees meer
  • 12-09-2014 - Das hier bestellte Takamura R2 Mikagi kam gut verpackt und...  lees meer
  • 10-09-2014 - Goedemorgen, Mijn oprechte dank voor de vlotte levering (1 dag later...  lees meer
Plaats een bericht
© 2012 - 2014 Japanse keukenmessen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by mijnwebwinkel