Artikel 1 van 43

Tsutomu Kajiwara Sumi Ko-Bocho (kort universeel mes), 105 mm

€ 99,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Tsutomu Kajiwara Sumi Ko-Bocho, 

Dit korte maar stevige Japanse universele mes heeft een kern van Japans Aogami #2 "Blue paper" niet- roestvast carbonstaal met een zeer fraai damast patroon. Het lemmet is dubbelzijdig geslepen. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid Tsutomu Kajiwara (1952) en is uniek in zijn soort. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Ko-Bocho is een Japanse variant van een groot officemes en is geschikt voor het snijden van vlees, vis en groente. Deze messen worden veel gebruikt voor het fileren van vis en voor uitbenen.kajiwara.jpg

  • Lemmetlengte: 105 mm
  • Totale lengte: 240 mm
  • Gewicht: 80 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami #2 staal met een damast beschermlaag. Niet-roestbestendig.
  • Hardheid: 61-63 (Rockwell C)
  • Handvat: Ovaal Rozenhout (Dalbergia oliveri) en krop van zwart pakka hout.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Kajiwara-san niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss