Artikel 1 van 1

Kenji Togashi Honyaki Aogami Yanagiba (sushimes) 240mm

€ 1.099,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Kenji Togashi Honyaki Aogami Yanagiba (sushimes) 240mm

Dit mes kan worden gezien als het summum van Japanse smeedtechniek. Het zeer fraaie Honyaki gesmede mes van Japans Aogami #2 staal (Blue paper steel) is zeer bijzonder en moeilijk verkrijgbaar. Het mes is gemaakt in de bekende messenstad Sakai door meester Kenji Togashi en vervolgens met de hand geslepen door meesterslijper Hirotsugu Tosa. Beide heren behoren tot de beste messenmakers ter wereld en zijn wereldwijd bekend. Deze messen worden verkocht onder het merk Sakai Takayuki  van Aoki Hamono. Het gepolijste traditionele lemmet is enkelzijdig geslepen en heeft een holle rug. Yanagiba messen worden traditioneel gebruikt in Japan voor het snijden van sashimi.

honyaki_klei.jpg

  • Lemmetlengte 240 mm
  • Totale lengte: 380 mm
  • Gewicht: 170 gram
  • Staalsoort: Aogami #2 staal  (niet-roestvast), differentieel gehard door aanbrengen van klei tijdens het harden (zie foto rechts). Deze Honyaki smeedtechniek wordt gezien als het meest complexe en meest lastige van alle smeedtechnieken in Japan. Alleen de allerbeste meestersmeden wagen zich aan deze techniek.
  • Hardheid: 64-65 (Rockwell C)
  • Handvat: Octagonaal afrikaans Ebbehout met zwarte buffelhoorn bolster
  • Bolster: zwart buffelhoorn
  • Bijzonderheden: hoogglans gepolijst Hon-yaki lemmet gemaakt van slechts 1 staalsoort. Enkelzijdig geslepen voor rechtshandig gebruik.

Zoals alle Japanse messen zijn de messen van Togashi-san niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss