Artikel 1 van 1

Kenichi Shiraki Honyaki Yanagiba (sushimes) 270mm, -00004-

€ 749,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Kenichi Shiraki Honyaki Yanagiba (sushimes) 270mm

Honyaki gesmeed mes uit Japans Shirogami #2 staal (White paper steel). Dit zeer bijzondere en moeilijk verkrijgbare mes is gemaakt in de bekende messenstad Sakai door meester Kenichi Shiraki en vervolgens met de hand geslepen door meesterslijper Hirotsugu Tosa. Beide heren behoren tot de beste messenmakers ter wereld en zijn wereldwijd bekend. Shiraki-san heeft naar schatting een ongelofelijke hoeveelheid van 700.000 messen gesmeed. Deze messen worden verkocht onder het merk Sakai Takayuki  van Aoki Hamono. Het gepolijste traditionele lemmet is enkelzijdig geslepen en heeft een holle rug. Yanagiba messen worden traditioneel gebruikt in Japan voor het snijden van sashimi.

honyaki_klei.jpg

  • Lemmetlengte 270 mm
  • Totale lengte: 410 mm
  • Gewicht: 146 gram
  • Staalsoort: Shirogami #2 staal  (niet-roestvast), differentieel gehard door aanbrengen van klei tijdens het harden (zie foto rechts). Deze Honyaki smeedtechniek wordt gezien als het meest complexe en meest lastige van alle smeedtechnieken in Japan. Alleen de allerbeste meestersmeden wagen zich aan deze techniek.
  • Hardheid: 63-65 (Rockwell C)
  • Handvat: D-vormig Japans Honokihout
  • Bolster: zwart buffelhoorn
  • Bijzonderheden: gepolijst Hon-yaki lemmet gemaakt van slechts 1 staalsoort. Enkelzijdig geslepen voor rechtshandig gebruik.

Zoals alle Japanse messen zijn de messen van Kenichi Shiraki-san niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Hamon door differentieel harden

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss