productie stopt! op=op

Artikel 1 van 8

Konosuke Fujiyama Ko-Bunka (universeel mes), 205 mm, Sakura

€ 499,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Konosuke Ko-Bunka Fujiyama Blue #1 205 mm, KN-KoB-205-Sakura,

Dubbelzijdig geslepen lemmet met een kern van speciaal Fujiyama Blue #1 staal (vergelijkbaar met Aogami #1 staal) gevat in een damascus stalen buitenlaag van 32 lagen niet-roestvast staal. Het lemmet is uitermate dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Het handvat is octagonaal en gemaakt van Japanse Conifeer (Taxus cuspidatamet zwarte buffelhoorn bolster. Het mes is voorzien van een fraaie polijsting met sakura patroon. Een Ko-Bunka is net als een Santoku geschikt voor alle klussen. De Ko-Bunka is wat langer dan een Santoku en is wat beter geschikt om grotere objecten te snijden. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groeten te snijden en is een hybride vorm tussen een chefsmes en een nakiri (groetemes).

  • Lemmetlengte: 205 mm
  • Totale lengte: 350 mm
  • Gewicht: 204 gram
  • Staalsoort:  Japans Fujiyama Blue #1 staal (niet roestvast) met 32 lagen (niet roestvast) damascus staal.
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: Recht octagonaal handvat met buffelhoorn bolster (krop). Gemaakt van zeer fraai lichtbruin exclusief Japans conifeerhout.
  • Bijzonderheden: Konosuke messen zijn in zeer beperkte oplage te krijgen. De messen worden steeds in kleine batches geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt door verschillende vakmensen die veelal exclusief voor Konosuke werken. Het niveau van afwerken en slijpen is onvergelijkbaar. De messen van Konosuke behoren tot de beste messen op de wereld en zijn echte collector items. 

Zoals alle Japanse messen zijn de Konosuke messen niet vaatwasmachine bestendig en gevoeling voor oxidatie, na elk gebruik schoon- en droogmaken en in de olie zetten (Cameliaolie) is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss