Aanbieding!

Artikel 1 van 9

Japans oestermes

€ 12,99 € 9,99 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Japans oestermes

Het oestermes is gemaakt in de Japanse messenhoofdstad Seki van roestvrij staal en heeft een lengte van 15cm met een lemmetlengte van 6,4 cm (1,5 cm breed). Het lemmet is verticaal bevestigt aan de greep. De bolle beukenhouten handgreep ligt prettig in de hand en geeft voldoende grip om kracht uit te oefenen bij het open wrikken van oesters.

Kenmerken:

  • Lengte: 15 cm.
  • Lemmet: 6,4 cm
  • Handvat materiaal: Beukenhout
  • Lemmet materiaal: roestvrij staal.
  • Geschikt voor zowel linkshandig als rechtshandig gebruik
  • alleen geschikt voor de handafwas.

Hoe open je een oester?

Draag bij het openen van een oester altijd een handschoen.

Hou de oester met je ene (beschermde) hand vast, met de vlakke kant boven en met het scharnier (de smalle kant) naar je toe. Plaats het oestermes in de scharnier, en wrik heel rustig, met een draaiende polsbeweging, de oester open. Schraap nu met het mes langs de vlakke kant van de oester. Zo snij je de sluitspier van de oester los. Nu kun je de schelp openen..

Verwijder met het mes het eventuele gruis en snijd de oester aan de onderkant los. Draai de oester in de schelp om, met de mooie kant naar boven.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss