Artikel 1 van 33

Tsutomu Kajiwara Sumi Sujihiki (sashimimes), 210 mm

€ 179,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Tsutomu Kajiwara Sumi Sujihiki, 

Dit Japanse Sashimimes heeft een kern van Japans Aogami #2 "Blue paper" niet- roestvast carbonstaal met een zeer fraai damast patroon. Het lemmet is dubbelzijdig geslepen. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid Tsutomu Kajiwara (1952) en is uniek in zijn soort. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Sujihiki is de dubbelzijdig geslepen variant van een Yanagiba. Een Sujihiki is dus wat makkelijker te hanteren dan een enkelzijdig geslepen Yanagiba en is ook wat dunner en lichter. Een Sujihiki is zeer geschikt voor het snijden van vis en vlees en kan ook gebruikt worden voor het snijden van "Sushi rolls". kajiwara.jpg

  • Lemmetlengte: 210 mm
  • Totale lengte: 345 mm
  • Gewicht: 117 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami #2 staal met een damast beschermlaag. Niet-roestbestendig.
  • Hardheid: 61-63 (Rockwell C)
  • Handvat: D-vorming Rozenhout (Dalbergia oliverien krop van zwart pakka hout. (alleen geschikt voor rechtshandig gebruik!)

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Kajiwara-san niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss