Artikel 1 van 10

Takamura Uchigumo Suminagashi Santoku (universeel mes), 165 mm

€ 439,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Takamura Uchigumo Suminagashi Santoku,

Zeer bijzonder lemmet van roestvast Suminagashi gesmeed (damascus) staal met kern van extreem hard Japans R2 (SG2) poederstaal. Dit mes is volledig met de hand gesmeed en is uniek in zijn soort. Deze producent staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende messen en wordt beschouwd als een van de meest hoogstaande producenten van keukenmessen. Takamura is een van de bekendere messenmakers en een aantal bekende topchefs snijden met Takamura messen zoals John Emerson, Gordon Ramsay, Ren`e Redzepi, Mark Best, David Chang, Narisawa en Hiromi Yamada. Japansemessen.nl is zeer verheugd om deze messen nu ook op de Nederlandse markt aan te kunnen bieden. Het lemmet is dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Santoku is geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groeten te snijden en is een hybride vorm tussen een chefsmes en een nakiri (groetemes).

  • Lemmetlengte: 165 mm
  • Totale lengte: 295 mm
  • Gewicht: 176 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans R2 poederstaal met Suminagashi gesmeed roestvast staal.
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: zwart pakkahout met fraaie hoogglans bolster die als een waterdruppel uitvloeit over het lemmet. 
  • Dit Japanse mes wordt geleverd met een zwarte magnoliahouten saya (beschermhoes).

Zoals alle Japanse messen zijn deze handgemaakte messen van Takamura niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss