Artikel 1 van 1

Masamoto HonKasumi Gyokuhakukou Takohiki (sushimes), KS0124, 240 mm

€ 525,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Masamoto HonKasumi Gyokuhakukou Takohiki (sushimes), KS0124, 240 mm

Gelamineerd lemmet van niet-roestvast staal met kern van Japans Shirogami #1 staal en handmatig geslepen volgens de HonKasumi Gyokuhakukou stijl. Het traditionele lemmet is handmatig gesmeed en geslepen door de 7de generatie meestersmid Tsukiji Masamoto. De Masamoto smederij is in 1845 opgericht in Tokyo en wordt in binnen en buitenland beschouwd als een van de beste smederijen in Japan.

Takohiki messen worden traditioneel gebruikt in Japan voor het fileren van vis voor Sashimi en het snijden van Sushi. De lemmetlengte is lang genoeg om volledige sashimi stukken in één haal van de vis te kunnen snijden.

  • Lemmetlengte: 240 mmToepassing van een yanagiba
  • Totale lengte: 390 mm
  • Gewicht: 102 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Shirogami #1 White Steel met zachter staal aan de buitenzijde.
  • Hardheid: 62-64 (Rockwell C)
  • Handvat: traditioneel octagonaal Japans Honoki hout (Magnolia hypoleuca)
  • Bolster: echt buffelhoorn
  • Bijzonderheden: Enkelzijdig geslepen voor rechtshandig gebruik.
  • Dit mes is op de "HonKasumi" wijze geslepen en gepolijst wat een mooi "mistig" resultaat oplevert.

Zoals alle Japanse messen zijn de messen van Masamoto absoluut niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Verschil tussen westerse en traditioneel Japanse lemmetten

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss