Anryu Aokami Gyuto (chefsmes), 210 mm
Anryu Aokami Tsuchime Gyuto 21 cm,
Dit Japanse chefsmes heeft een kern van Japans Aogami #2 carbonstaal met een zachtere RVS stalen beschermlaag aan de buitenzijde met een fraaie hamerslag (Tsuchime). Deze manier van smeden heet Sanmai en vindt je alleen in messen die in Japan gesmeed zijn. Dit mDit mes is volledig met de hand gesmeed door meestersmid Ikeda-san in de Anryu smederij (Ikeda is de opvolger van Katsushige Anryu die vanwege zijn hoge leeftijd gestopt is met smeden). Aogami staal is extreem hard maar toch gemakkelijk zelf te slijpen op Japanse waterstenen.
- Lemmetlengte: 210 mm
- Totale lengte: 355 mm
- Lemmethoogte: 46 mm
- Gewicht: 141,5 gram
- Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami #2 staal "Blue paper steel" (niet-roestvast) met 2 lagen zachter RVS staal en Tsuchime patroon.
- Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
- Handvat: Ovaal Palissander (Dalbergia nigra) en krop van zwart Pakka hout.
Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Katsushige Anryu niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.