NIEUW

Artikel 1 van 5

Tadafusa KY-270 Yanagiba (vismes) 270 mm

€ 139,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Tadafusa K-serie Yanagiba Shirogami staal,

Enkelzijdig geslepen 3-laags lemmet met een kern van niet-roestvast Shirogami #2 staal. Het lemmet is dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Dit mes heeft een D-vormig handvat en is dus alleen geschikt voor rechtshandig gebruik.  Een Yanagiba mes is het typische Japanse fileermes, door zijn vorm is dit mes uitermate geschikt voor het fileren en snijden van vlees en vis en uitermate geschikt voor het prepareren van Sashimi. Doordat dit mes een Mune-machi heeft (inkeping in het lemmet bij het binnengaan van het heft) wordt de lengte traditioneel gemeten vanaf de machi, het lemmet mes is dus wat korter dan de "reguliere" yanagiba's van dezelfde lengte die gemeten worden vanaf de Ago (achterste punt). 

  • Lemmetlengte: 270 mm (lengte van de snede is 250 mm)
  • Totale lengte: 410 mm
  • Gewicht: 151,3 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Traditioneel Japans Shirogami #2 (niet- roestvast) "white paper" staal met een zachtere staalsoort voor de buitenzijde.
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: D-vormig handvat van Katsurahout (Cercidiphyllum Japonicum) met een zwarte kunststof bolster.
  • Bijzonderheden: Dit mes heeft een traditioneel handvat met een traditioneel enkelzijdig geslepen Sanmai gesmeed lemmet

Zoals alle Japanse messen zijn de Tadafusa messen niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Er zijn geen houten saya`s beschikbaar voor dit mes.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss